Glömde ju...

Berätta att Måns utslag var som bortblåsta imorse! Konstigt...


Bad & träning

Idag åkte jag & Melker till Svenljunga och badade! Det var kanon där, varmt och lugnt, eller lugnt fram tills alla tanter invaderade omklädningsrummet med sina hängpattar och slapprumpor, måtte jag inte se sån ut när jag blir gammal;) De var söta ändå, de ska ju alltid gulla med min prins och han gillar uppmärksamheten! Efter badet gick vi till kafeterian och fixade gröt till barnen och fika till mammorna, just det, värt att nämna är att vi åkte tillsammans med Anna & Riley! Mysigt värre:)

När jag hämtat Måns på dagis o åkte hem, så var jag sååå trött! Men barnen tyckte tyvärr inte att mamma skulle sova, eller vila för den delen. Istället röjde jag undan här hemma, såg ut som ett slagfält:(  Gjorde middag, blev kålpudding med potatis och brunsås, smålänning som jag är;) Men pojkarna åt duktigt också!

När David kom hem, så gjorde jag mig iordning och åkte och tränade! Kändes skithärligt och jag tog verkligen ut mig. Hann tänka en del under tiden också och tankarna som kom till mig handlade mest om hur folk ser ut, inte så konstigt kanske, för man kollar på rörelser och om folk kan stegen osv. Å något som jag fnissade lite åt( ja, jag vet att man inte ska döma folk o på friskis får man se ut som man gör o man kämpar så gott man kan) en tjej som jag sett på ett tidigare pass som var helt LOST och skakade på huvudet säkert 10 ggr på ett pass! Å så såg jag henne idag också, på ett BasPass och även där stod hon och var förvirrad. Det som är lite roligt i detta är att denna tjejen är säkert "perfekt" i mångas ögon, smal och söt, med matchad outfit, men så fixar hon inte ens ett par enkla övningar! Härligt, hon var mänsklig;) Haha

Nu ska jag kolla klart "spårlöst" och sen ska jag hoppa ner i sängen, är helt slut i kroppen- på ett härlig sätt! Träningsvärken börjar redan infinna sig, speciellt på benen:D

Tjolahopp gummisnopp!!// Sophie

Prickig

Mage på Måns upptäcktes nu i eftermiddag. Röda små knottror, främst på magen, vad kan det vara? Ingen klåda och ingen feber:S Knasigt. Hade nästan önskat att det var vattkoppor, har hört att det ska vara lättare att få det när man är liten. Som tur är att man har så härliga mammor kring sig som kan bolla med ideér och försöka hjälpa till att komma fram till olika diagnoser, vad skulle jag göra utan er?!  Underbara:)
Tyvärr har vi inte kommit fram till en diagnos än, utan avvaktar under natten och ser hur det ser ut imon, kan ju vara så enkelt som att han är torr!

Till något trevligare...

Idag har jag haft en jättebra söndag! Söndagar kan annars kännas ganska tråkiga och man bara sitter och muttrar över att måndagen är på intåg, men inte idag inte! Idag tog vi en lång frukost med kokt ägg och vid 12-tiden plockade jag ned grabbarna i vagnen och mötte upp Anna och hennes småkillar för en långpromenad. Vi tog en av mina favoritrundor, Anna kallade den "en riktig mördarrunda", bra betyg tycker jag:) Sen gick vi hem till oss och störde David i hans tv-spelande och så käkade vi tacos NamNam, lite annorlunda söndagsmiddag kan tyckas, men det slåt ju aldrig fel med tacos! Efter det busade barnen och mammorna tjötade, som vanligt och tillsist fikade vi lite, på det lilla som fanns. Det är helt TOMT på gott nu, får bli till att baka imon. Kärleksmums kanske...<3

Nu ska jag ladda inför soffmys med min gubbe, Solsidan är på tablån:D

Kramis// Sophie

XBox 360 Kinect

The grej of the day!
Shit, vilken sjuk träningsvärk jag har i mina stackars armar idag. Bowling, boxning och bordtennis tog ut sin rätt, men fan vad roligt det var! Å bäst av allt var att jag vann 4 av 6 grenar mot David:D

Något som är mindre roligt är att David har fått något(!) han är trött o har feber, lite smått illamående har han haft så gott som hela dagen. Nu ikväll blev Måns dessutom väldigt hostig och snorig, så i skrivande stund sitter han hos oss i soffan och smågnäller. Förra veckan lånade Mira våran hostmedicin, så typiskt att vi skulle behöva den som mest just nu! Jag hade en receptfri medicin hemma också, men den är inte lika bra och var mest mot slemhosta och Måns har mer rethosta:( Typiskt var ordet!

Får hoppas att David är piggare imon, skulle vara så gott att gå en långpromenad eller gå på årets första tipspromenad! Är ju inte så roligt att gå själv, blir ju inte att man pratar så jättemkt med barnen, som dessutom sitter framåt i vagnen...

Nu ska jag göra mig iordning för natten och hoppas att den blir någorlunda lugn, Melker har en tendens att vakna vid 3-tiden var och varannan natt. Ska en ettåring verkligen dricka 225ml välling på natten? Har inte för mig att Måns gjorde det i den åldern, tror till och med att han hade slutat med vällingen då:S
"Alla barn är olika och egna individer" -Passar in väldigt bra på mina barn!

Natti natt på er sötnosar// Sophiepropp


Vilken dag:)

För första gången på..öhm.. Jaa, lång tid iaf, så har jag o min älskling fått lite kvalitetstid:) Vi åkte till mamma & pappa igår och i morse gick jag upp med Melker, så vi kunde få sova lite längre. Vi gick sedan upp och åt frukost vid halv tio! Bara en sån grej:) Sen efter frukost så åkte jag och David till A6 och kollade lite affärer och köpte present till min syster, sen passade vi på att fika. Satte oss i var sin stor fotölj med en bagel, en kaffe latte och sist, men inte minst, en smarrig chokladkaka och bara NJÖT! Lugnt och skönt. Bara sitta o småtjata och slappa, kolla på andra som jagade sina barn;) Hehe det var kvalitet för mig iaf!

Å nu sitter jag med glas vin i syrrans soffa och tittar på när David och syrran spelar XBox. Kollade let´s dance innan också, tittar hellre på "på spåret", men det är kul med lite variation:) Jag hejar på Jessica Andersson, hon känns så himla ödmjuk, skulle gärna läsa hennes bok... Kommer inte ihåg vad den heter..?

Imon åker vi hem igen, tanken vara att vi skulle badat badtunna med grannarna, men det blev inställt:( Både skönt och tråkigt, gott att slippa stressa hem imon och liksom gott med lite helg hemma också, samtidigt tråkigt att inte träffas med grannarna, har missat de 2 senaste "träffarna". Det är en sån där trevlig gata, där vi har sommarfest och tex glöggmys på vintern:)

Nu ska jag luta mig tillbaka o tänka på denna härliga dag!

Puss o kram// Sophie

Redan onsdag!

Tiden bara skenar iväg:( Tror inte tiden gick så här fort innan jag fick barn?!

Tiden kan man ju tyvärr inte påverka, förutom att ta vara på den och det försöker jag göra, det är sällan jag inte har något att göra;) Eller någon att träffa!
Igår slog jag tre flugor i en smäll, shopping + umgås + egentid:) Var ju på Ge-kås igår och fyndade, kan man göra något annat där? Jo, vi testade deras nya fik också och det fick godkänt. Blev en kopp kaffe, skagenbaguette och en stackars delicatoboll 52:- Det priset får du inte på många andra ställen vill jag lova!

Hittade lite kläder till min pappa som fyller år idag och även en tröja till D, en Mc Queen-Tshirt o en mössa  till Måns, en tunika till mig + 12 pack svarta tubsockar och 2 par "mammaSonger":)
Lampskärmar till sovrummet, schampo o grejer.. Ja just det, två skålar som jag blev supernöjd med 14,50 styck!
Med mera!

Här kommer en bild på Måns i sina nya kläder! (Suddigt som vanligt)



Söt han blev, min tuffing:)

På tal om suddig bild, jag vill köpa ny mobil med bättre megapixel, just nu har jag 3,2 och den jag tänk köpa har 5, så det är ju bättre! Sony Ericsson x10 Mini Pro:)


Nu inväntar vi Malin & Mira som ska busa lite med oss i eftermiddag, får se om jag kommer iväg o träna sen också! Det kan behövas efter min brunch med Anna i förmiddags-> Frallor + semla:)

Kram o hej// Sophie


Guten morgen:)



Så här ostyrigt är mitt hår, iaf om jag duschat på kvällen o lägger mig med fuktigt hår:( Åh, jag skulle göra väldigt mkt för att då ha RAKT hår, inte såhär halvlockigt.. Tar en bra stund att platta till kan jag säga!

SHHHiiit! MELKER! Han är ju rent utav livsfarlig:( Innan idag när Måns & Melker satt vid köksbordet o åt lite, så stod jag med ryggen till och kollade datorn och så säger Måns något o jag vänder mig. Vad ser jag?! Melker kryper på bordet! Hur kom han upp? Å nu precis så har han lyckats sätta sig på vårat sidebord, på underhyllan! Han är galen! Å jag får hjärtklappning var gång, inte bra!




Igår fick vi ju besök, försökte ta ett kort med min dåliga mobilkamera, håll till godo med det suddiga!


På kortet ser vi 6 barn & en mamma, under alla kuddar ligger en unge till! Haha, fullt ös med kojbyggnation!


Idag ska jag åka till GEKÅS! Wiie:) Får sällskap av Susanne & Anna, mysigt! Ska se om jag kan hitta en present till min käre far som fyller 62 imon bla. Man kommer ju alltid hem med mer än man tänkt sig!




Pussar//Sophie


Segis

Är vad jag känner mig som, även jag varit ganska produktiv redan idag:
Lämnade måns på dagis och åkte o pantade och slängde skräp --> Handlade lite på MM --> Åkte hem o städade lite + lagade lunch till mig & Anna --> Hämtade Måns --> Åkte hem och nu är det en chokladsås på spisen, som vi ska smaska på tillsammans med Frida & Johanna och deras barn som kommer för att fira Melker!

Ikväll blir det STEP, kommer bli tufft har inte tränat sen innan magsjukan! Men hejja hejja!


Nu ska jag passa påa tt mysa lite i soffan med Måns, nu när Melker vilar och innan våra gäster kommer:)

Kramis// Sophie

Sämre kan man ha det

Sitter i soffan med färsk pasta, kyckling & ett glas rött. Blir sådär röd om kinderna som bara jag kan bli:P
Har lagt Måns i Davids säng, så jag inte behöver sova ensam. Gör det faktiskt inte bara för min del, Måns kommer in till oss så gott som varje natt och om han ligger där från början kanske han slipper vakna o vara ledsen:) Hihi

Men kan inte annat än att erkänna att jag saknar David, trots att han oftast somnar tidigt i soffan, så blir man liksom lugnare och slappnar av mer av att ha honom nära... Älskar min sambo och snart fyller han hela 30 år! Får tillbringa kvällen med att fila på en liten paket till honom, för paket måste man ju få när man fyller jämnt:D

Pratade med syrran innan och min systerson är febrig och hängig, vilket han varit hela dagen:( Skickar så många krya-på-dej-kramar som jag bara kan!

Nu ska jag lägga mig på soffan och titta på fångarna på fortet och sedan blir det P3 Guldgala eller Americas sweetheart, får se vilket humör jag är på!

Tjoflöjt!// Sophie


Min FINA David, härlig sambo & underbar PappA:)

Här på SÄS tillsammans med en sprillans ny Melker!


Me and my boys

Hallelå på er!

Idag skulle jag fått besök från Huskvarna, men det uteblev tyvärr pga av rädsla kan man säga:P Men istället kom min svägerska förbi och det var uppskattat av både mej o killarna! Lite fika, sen långpromenad runt gullberg-kinna-kinnahult och sen blev det tråklunch med ungstektfalukorv och potatismos!
Så det blev en väldigt bra dag! Jag & Susanne pratade lite mer om tjejkvällen, eller som hon uttryckte sig KVINNOKVÄLL haha, vad jag garva:P Hur som helst, så vill vi gärna ha en, så får fila på ett datum!

Nu ska jag leka med mina pojkar tills de stupar tänkte jag, sen har jag ett kärleksfullt möte inbokat med B&J:) Eventuellt ploppar jag en flaska rött i min ensamhet...

Hej sålänge!// Sophie

Frusen & lite fattigare

Men väldigt glad för det! För idag har vi haft mysdag, hela familjen:) Får kanske bli tradition att vi gör något mysigt den 20:e varje månad, typ som idag långpromenad in till byn med fika + lite shopping! Passar mig som handen i vanten, pojkarna var ganska nöjda iaf;) Dock måste jag klaga lite, denna gången på fiket "Punkten" i Kinna. Helt värdelös mat, fattar inte att de har gäster! Men samtidigt, vart ska man gå då? Skrädderiet? Näe för jag har en tvillingvagn och den tar plats o det är det väldigt dåligt med på de få ställen som finns:( ÅÅÅÅ jag blir bara ännu mer sugen på att starta eget ställe, där det finns utrymme och BRA käk, för alla, små som stora! Jaja, vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte, eller vad man säger!

Ja just det, vi var på kontroll hos bvc med MÅns också & han blev Godkänd! Hehe Hon var nöjd med hans tal o allt, dock kollade hon inte om han kunde hoppa, man kollar kanske inte det längre?! Måns var iaf 95 cm lång och vägde 16,5 kilo, 1 kurva över normalen på både längd o vikt, GÖTT!

Skickar med lite av mina fynd! Gott med rea, eller hur!?



Blå väst stl 110(!) Halva priset            99:- Lindex
Mockasiner till Melkis ½ Reapriset       30:- KappAhl
Enkel T-shirt stl 98/104 ½Reapriset     25:- KappAhl

Jag blev nöjd iaf! Det var väldigt utplockat och egentligen skulle vi bara ha en pyjamas till Måns & det hittade vi såklart, Lindex 149:-





Måns blev så glad för sin pyjamas att han har på sig den nu + den blå västen! Haha
Tycker att den var söt med aporna & krokodilerna:)


Nu ska jag snart åka o handla lite mat, får förhoppningsvis finbesök fån Huskvarna/Vättersnäs imon!Wiiehooo

Kramar// Sophie

Bildbevis!



Nu har han kommit på att han kan använda de små stolarna till att klättra upp på BORDET!
(Där han gärna ställer sig upp dessutom!)




Busarna Käll
(Måns måste självklart göra preciiiis som lillebror *suck*)




Idag blir det en sväng till BVC med Måns som ska ha 2½-årskontroll, där de bla ska se hur han pratar och om han kan hoppa jämfota, vilket han kan som tur är!:)
Ska försöka få med hela familjen dit på en promenad och att vi sedan fortsätter in till byn, för jag har lovat Måns en ny pyjamas!

Hejsvejs o ha en bra dag!!Puss/// Sophie


En livsfara

för sig själv är vad Melker är! Han är överallt just nu, klättrar upp i soffan och i Måns säng och bara står o hoppar och skrattar av förtjusning, medan jag står bredvid med hjärtat i halsen:S Igår skulle jag justera en lampa i Måns rum och fick därför ställa mig på Måns lilla stol som han har på sitt rum och när jag sedan kom tillbaka till hans rum stod Melker på stolen utan att hålla i sig och tittade upp på lampan! Gaaah Livsfarlig var ordet:P

I natt har det varit lugnt här och Melker åt majsvälling vid kl 19 och sedan vid 02.00, mättade nog inte så bra + att magen var tom efter kräkningen. Å på morgonen fick han ytterligare 200 ml välling + lite smörgåsbitar, efter 1 timme la han värsta blöjan, så skum i magen är han såklart. Funderar på om jag kan ge honom vanlig mat idag..?! Någon som vet? Kör lugnt med välling, bröd och banan sålänge:P

Nu ska vi.. öhm... ja, vad ska vi hitta på? Leka! En promenad får det bli lite senare, mitt hår måste torka först;) Gott att ha något att skylla på!

Kramar// Sophie


Mitt lilla busfrö! (Å nej, han fick inte äta polkagrisen!)


NNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJ!!

Är det någon som skojar med mej nu eller??? Jag har varit isolerad i en vecka snart o vad händer?


Melker kräks rakt ut efter att David suttit o trugat i honom kvällsmaten:( NEJ NEJ NEJ!!! Försvinn dumma sjuka!
Jag som såg fram emot att åka o träna imon och kunna vistat ute utan att smitta ner folk...
Dessutom får jag besök till helgen o det får jag bara inte missa + att David ska iväg till varberg och det vill inte han heller missa, skit skit skit! Bara inte David får det, å om han får det så hoppas jag att det kommer nu, så han kan vara med på lördag!


Tyck synd om mig! Haha man vill både skratta o gråta!

Syskonkärlek

Vad är det egentligen? Räknas det när Måns puttar o trycker ner Melker eller river honom? Måns har varit så snäll mot lillebror sen han föddes, fram till nu då. Han är så dum jämt o ständigt och han har blivit väldigt svartsjuk på Melker. Vad ska jag göra? Jag försöker verkligen inte favorisera och om Melker gör något dumt, då får han höra det (även om han egentligen kanske inte förstår) men det gör jag för att Måns ska se att jag säger till lillebror också och att det han gör är inte heller ok + att jag överöser dem med kärlek, pussar o kramar och säger att de är duktiga osv, försöker dela ut dessa så rättvist det går;) Jag blir så ledsen på Måns när han är dum...

En annan fråga! När förväntas barn kunna leka mer själva? På sitt rum helst.
Måns har tjatat på mig sen vi gick upp att vi ska leka o jag har sagt att gå du in o börja lek, så kommer mamma sen. Men nu sitter båda barnen vid mina ben o leker med köksgrejer istället:(

Det kommer bli en låååång dag idag! Men vi mår bra nu o det var igår förmiddag som det blev ett återfall, sen inget mer o jag känner mig pigg och inget illamående:) Så imon blir det nog dagis och på eftermiddagen är det 1-års kontroll för Melker!


Hejsvejs!// Sophie

Siktar mot onsdag!

Då hoppas jag att Måns kan gå till dagis o att vi inte hunnit få någon annan skit innan dess! För idag, eller typ efter lunch har jag kännt mig pigg och inte ont någonstans:) Månsen har bara gjort en dashblöja och ätit ganska bra, så nog är det på rätt väg iaf!

Igår busade jag o grabbarna lite när sambon var iväg o handlade, passade på att ta lite kort på mina älsklingar!


Hej, vem pratar jag med?!



Lite gos hann vi med också:)




Glad!



Å så skulle doktorn lyssna på mammas hjärta



Förresten, när jag nattade Måns precis så låtsas jag alltid sova efter vi läst klart o släkt lampan och då sa han " Mamma, jag älskar dej och jag klappar dej" Å så klappade han mig på kinderna GULLUNGE! En riktig myskille kommer en lycklig tös få en vacker dag (förhoppningsvis!).


Nu ska jag titta på "Halv åtta hos mig", ville sett familjen annorlunda som går på måndagar, men tyvärr var det någon tråkig handbollsmatch:( Jaja, nu ska jag slänga mig i soffan med en apelsin o.. Davvis också såklart!

Kramen// Sophie

Hallelå

En liten uppdatering från Örnästet kommer lastat med... Tarmsköljning!

I lördags kände jag mig lite bättre och hoppades på att söndagen skulle vara en rolig dag med mycket mys, men istället vaknade Måns av att han kräktes, stackaren. Sen kom det en omgång till efter 1 ½ timme, sen inget mer, förutom att han var dålig i magen igår. Jag hade inte kräkts sen fredagmorgon och bara mått illa var dag & varit dålig i magen typ 2 ggr och sen inget mer förens... NU! Jäkla skit alltså, bokstavligt talat! Har jag sagt att jag förlorat 4 kilo? Hade mkt hellre varit bra i kistan o aldrig haft magsjukan:(

Ringde hem David, han hade jättemkt att göra på jobbet, men jag orkar inte ta hand om pojkarna och borde inte göra mat o sånt om det bara rinner ur en, då smittar det fortfarande:( Bläk! Så David missar jobb nere i Halmstad idag o jag vet att det krånglade till det för honom, men vad skulle jag göra då?

Jag är trött, trött på att vara inlåst, trött på vädret, trött på att inte vilja äta, trött på att inte få pussa på mina älsklingar, trött på att inte få fika & busa med mina vänner. Trött.

/ Sophie

Duktig pappa

Mina barn kan vara glada över att de har en sån bra och duktig pappa! Jag ligger och lyssnar på dom hela dagen från min lilla isoleringshåla(sovrummet) och jag blir så varm i hjärtat när jag hör deras små samtal <3 Lite avundsjuk blir jag såklart och mina barn, speciellt Melker, undrar väl varför mamma inte tar upp honom när han gråter och stänger ute honom hela tiden... Men jag känner mig bättre idag och jag har kunnat sova hela natten! Åt faktiskt frukost i köket tillsammans med familjen, att inte så nära, men jag var med:)

Imon är det kalas i Habo för min syster som fyllde 27 igår (Grattis grattis!) och vi tänkte även passa på att fira min pappa som fyller 62 den 26:e, men vi får väl se hur det blir med den saken... Jag "smittar" ju inte imon, men därimot vet man ju inte om resten av familjen blivit sjuk utan att det brytit ut:S Jobbigt med magsjuka på det sättet, det är sjukt lätt att bli smittade och man kan bära på det utan att veta om det. Jag är mkt hellre förkyld i ett havår än att vara magsjuk i 2 dygn!


Idag ska jag bädda rent i min säng och duscha, så man blir av med lite baciller:P Kommer väl känna mig lite fräschare också förhoppningsvis!

Kramar// Sophie


Det ser ljust ut

min magsjuka verkar ge med sig, gött! Har lyckats behålla 2-3 glas med blåbärssoppa, en halv rostsmörgås(orostad) och nu precis en banan:) Därimot är jag bannlyst från alla rum här hemma förutom sovrummet och toaletten, så jag har knappt sett mina barn på hela dagen och fredagsmys i soffan med David är bara att glömma. Får hoppas att det hjälper bara, så att de inte åker på något ändå!

Tittade på svtPlay innan och "Vem vet mest" och då var det en teologistudent som skulle bli präst, som satt och pekade finger 2-3 gånger! Haha
Det var ju inte meningen såklart, utan hon gjorde tydligen så när hon skulle skjuta upp glasögonen:P

Nu ska jag se om det finns något roligt att titta på ikväll, i min ensamhet*gnällgnäll*

Kram o hej// Sophie

Jag som klarade mig hela förra året

& nu får man skiten : MAGSJUKA! Blev dålig när jag kom hem från Malin igår o så fort David kom hem gick jag och kräktes, sen höll det i hela natten typ + väldigt öm mage... Har fortfarande ont i magen, men nu kräks jag inte med munnen längre om man säger så;) Får inte behålla vatten ens..

Hör av mig när jag är bättre!

Puss eller nä kanske ingen puss... Vink// Sophie

Ålder..

Hur ser man hur gammal någon är? Det är ju supersvårt! Vissa personer på tv:n tycker jag ibland ser jättefrächa ut för sin ålder och andra börjar se gamla och skraltiga ut.
Å då börjar jag fundera på hur jag kommer se ut om 20 år... Vill man veta förresten?! Fast jo, det vill man väl, för då kan man kanske börja "motverka" resultate, tex att börja motionera mer, aldrig dricka alkohol, använda en massa fuktkrämer och aldrig röka. Det är ju sånt som sliter på en och ökar rynkor o så. Borde kanske sluta grubbla också, så man slipper en massa extra rykor... Låter ganska svårt allt de där, får suga på karamellen ett tag , så det hinner rynka sig lite till;) Sjukt att jag ens tänker på det, snart 25 år liksom:(

Idag är målaren här o fixar i köket, får hoppas att det blir bättre denna gången!! Kan tillägga att det är en annan målare idag, den förra var en lärling, så tapeten + burspråk var lite för svårt för honom tydligen.

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe till Målaren o plocka fram någon kaka också:) Sen åker vi till Malin efter dagis!

Tjolahopp///Sophie


Helvetesfärden!

Hua, idag har jag glidigt i backar så det stod härliga till, vid ett tillfälle höll jag på att backa rakt in i ett staket och som tur var kom det ingen bil för då hade det smällt! Jag fick inget stop på bilen, den bara gled, det var något av det värsta jag varit med om och stackars Melker fick se paniken, jag bara skrek:( Jag försöker köra med god fart upp och sen inte gasa för mkt när jag känner att det börjar slira, men det hjälps fan inte. 5 gånger körde jag "fast" och hade enorma svårigheter att ta mig iväg, det blir till att kolla dubben alltså, för så dåligt kan jag väl ändå inte köra?! David pratade om att han skulle ta volvon och köra min runda o se hur han fixar det o se om det är fel på däcken eller på mig...

Jaja, över till något trevligare! Nämnligen mina underbara vänner:) Idag var jag och Melker på kammarberg och hälsade på Frida & hennes tvillingkillar och efter dagis åkte jag och mina M till Anna & hennes pojkar, supermysigt att träffas! Synd bara att mina bilfärd tog ner mitt humör litegrann. Vore roligt med någon tjejkväll snart igen, får se om någon annan får tummen ur och tar tag i det, annars har jag inte ont av att få ihop något:P Funderar på en pyssel/tjöt/middag/vin-Kväll!

Nu ska jag slappna av lite, imon kommer målaren tidigt och gör om vårat kök! På eftermiddagen ska vi eventuellt träffa Malin o Mira:)

Trevlig kväll!

Kramar// Sophie

Tänk att ett år kan gå så fort!

För ett år sedan låg jag på bb med min nyfödde son, kan knappt fatta det! 3030 g och 50 lång låg han i min famn otroligt söt & helt hjälplös... På ett år har han lärt sig massa grejer, tex; vända sig från mage till rygg, krypa, gå, vinka, äta med händerna + lite med sked, prata goja, busa osv. Han är min ögonsten och klåfingerapa:)
Igår firade vi (Hans moster, morbror, kusinerna, farmor&farfar, farbröderna, morbror Göran och sist men absolut inte minst moster Sajsa) honom med kalas. Han fick en massa fina paket, mycket kläder, men även en bilbana och klossar. Han ska firas av mina föräldrar och min mormor också, av oss får han nog inget nu, utan väntar fram tills våren och ser vad som kan behövas, hur mycket Måns och Melker kommer bråka om bobby caren tex;)


GRATTIS MELKER 1 ÅR!
Vi älskar dej så himla mycket & är stolta över dej




Jag & Melkis<3


Pregnanto

 

Vi gillar inte blixten;-)
 


IcaMaxi & Salong Pia

Det är de ställen jag spenderat mest tid på idag, förutom hemmet då vill säga;) Så nu är allt inhandlat inför Melkisens första kalas och jag har fått mindre hår på huvudet, det är lika skönt varje gång! Synd bara att frisyren aldrig lyckas se lika snygg ut som hos frisören, men de har ju så mycket bös i håret o proffsgrejer, ja ja, jag blev nöjd iaf! Det blir jag iofs varje gång, för första gången i mitt liv har jag skaffat mig en frisör som jag går regelbundet hos, som vet hur mitt hår är och hon kommer alltid ihåg sånt vi pratat om och hon är supergullig:) Kan rekommendera Frida på Salong Pia!

Såg två filmer igår, den första var "p.s I love you" och den såg jag när jag var ensam hemma på dagen och vad jag bölade! Det skulle ju vara en romantisk komedi, men fy vad hemsk den var:( Se inte den om ni är rädd för att förlora de ni älskar.
 Å på kvällen tittade jag & david på Beck "Monstret" och den var fruktansvärd, hatar när det handlar om barn. I denna filmen börjar det med att det är en idiot som stängt in ett spädbarn i en resväska och lurar polisen att det är en bomb, som senare skjuter sönder väskan och även babyn.
Så inga bra film upplevelser direkt igår;)
Idag har vi tittat på "på spåret", trevligt program och det börjar ju 20.00 så även David kan titta,hihi. Å sen började vi titta på "the long kiss goodnight", David somnade efter 5 minuter och jag satt och gömde mig bakom filten, rälig film det där, inte super läskig, men det finns små frekvenser när "Charly" uppenbarar sig i spegeln och då hoppar man gärna till:( Tur att syrran ringde, så jag slapp titta klart!

Nu ska jag borsta och försöka få liv i min sambo!

Skickar några styrkekramar till familjen Thomsen/Eriksson som varit dåliga länge nu, krya på er!

God natt, dröm sött:)
/// Sophie

Egentid:)

Vinkade av mina grabbar för en stund sedan och nu har jag heeela dagen för mig själv. Tyvärr kan jag inte koppla av fullt eftersom jag har lite att greja med inför helgen.

Dagens to-do-list:

* Gå igenom min och barnens garderober och slänga och lägga undan kläder som inte används
* Bädda alla sängar *check*
* Plocka ihop och packa ner alla julgrejer
* Baka bullar
* Baka något mer fika ev blåbärsmuffins
* Damma och dammsuga
* Finns det tid över vore det ju för jäkla härligt med en riktigt lång dusch i lugn o ro, med andra ord inga barn som står och tittar på och ställer hundra frågor;) Sen ska jag hinna slappa i soffan, surfa, titta film, luncha och fika! Go Go Go!!

Kram på er// Sophie


Trettondagsafton

Tacopaj med nacos & salsa bjöds det på här hemma hos oss ikväll och nu ligger både jag & David i soffan och tittar på Filip och Fredriks årskrönika. Känner mig inte på humör...
Innan när jag stod och förberedde maten så kom det massa minnen över mig från neo för 2,5 år sedan nu. Det var när Måns var nyfödd och gick upp dåligt i vikt som vi fick sova en natt på neo, för att kontrollera att allt stod rätt till.
 Det var en av de värsta upplevelserna jag varit med om:(
Sprillans ny mamma, bebis som fick stick i händer och sattes kanyler i huvudet på honom, mycket gråt (både från mig och Måns). Jag kände mig som världens sämsta mamma som inte kunnat ge mitt barn det han behövde som mest :MAT. Amningen sket sig och jag trodde att det skulle fungera och vi kämpade, men fy fasen vad jobbigt det var, både fysiskt men framför allt psykiskt. Det känns än idag och jag kommer nog alltid känna mig lite sämre pga av det. Men det jag stör mig mest på ikväll är att jag och David lämnade honom på neo och åkte hem för att hämta kläder och grejer. Hur kunde jag lämna honom själv där?! Jag ångrar att jag inte höll honom i min famn hela tiden och bara överöste honom med närhet och kärlek, även om jag inte kunde amma så var ju ju ändå viktigast... Sen har jag för mig att jag la ifrån mig honom så mycket jämt, han låg i sin vagga, i gymmet... David säger att jag har fel och att vi visst gosade mycket med honom och han sov ofta mellan oss osv + att på neo hade han massa kanyler och grejer och vi var rädda för att stöta emot osv.
Men jag jämför lite med Melker också, han krävde att få vara i famnen och var mycket gnälligare och jag bar honom väldigt mycket och han somnade varannan gång i sjalen. Jag tyckte det var jobbigt då, men nu är jag så glad för att han fick den tiden och närheten. Jag hoppas att Måns inte skadats på något vis och att han känner hur mycket vi älskar honom.

 Mina barn är de viktigaste jag har och jag vill inte göra fel, de ska få det bästa.

Jaja, jag var bara tvungen att skriva av mig lite...

Hade en jättetrevlig eftermiddag tillsammans med Malin, Mira, svägerskan Susanne och sen kom David hem tidigt och busade med oss:) Ni är härliga allihopa!

Nu ska jag skärpa till mig och försöka njuta av mina never stops:)

Kram på er// Sophie


Hallojjan

Hur står det till idag??

Denna veckan har varit seg, igår tog vi oss dock ut, först på förmiddag var vi i affären och handlade*mardrömshandling* Måns får nog inte gå själv nästa gång om man säger så :( Sen var vi ute på eftermiddagen och skottade lite. Melker gillade inte att sitta still i vagnen, så han fick komma ner o gå lite + krypa, men det dröjde inte länge förens han skrek som en stucken gris, så vi fick gå in igen. Typiskt.

Idag ska vi träffa Malin & Mira, ska bli roligt! Å imon ska jag nog vara lite själv hemma och baka och gå igenom garderoberna, ska bli skönt, var väldigt längesedan:) David tar med sig kidsen till hans föräldrar i Överlida, antagligen.

Nu ska vi städa lite här hemma och göra lite fika till eftermiddagen, så vi har något glutenfritt att bjuda på!

Tjolachim// Sophie

Måndagkvällen i soffan

Som vanligt spenderar vi så gott som varje kväll framför tv:n, tyvärr. Tänk vad mkt tid jag skulle ha över till att tex göra album, städa, tvätta, PRATA, spela spel, umgås är väl ordet jag vill komma fram till;) David började jobba idag igen och det märks på direkten, han är helt slut och klarar inte ens 10 minuter på soffan innan han somnar, det är så jäkla trist alltså. Känner mig ensam när han är så frånvarande...

Hur som helst, så började ett av mina favoritprogram idag: "Familjen annorlunda", det handlar om 3 familjer som har många barn och då snackar vi inte 4 barn, vilket är mkt för mig, utan allt mellan 7 och 10 barn! Det är underhållande att se hur de får ihop sina liv och ungarna är härliga:) Denna säsongen var det 2 nya familjer och i en av familjerna var det en supersöt 4-årig tjej som hette Ellen, hon va för charmig när hon berättade om hur det är när hennes systrar läser bok för henne på kvällen, typ: "där ligger *hmhm* och på andra sidan ligger *hmhm* och så gosar jag i mellan och det är jättemysigt att ligga där". Sen tycker hon väldigt mkt om att hjälpa mamman i butiken, även om det inte alltid är så uppskattat. Gullunge!
När programmet var slut så tittade jag på "Spårlöst" och det gör jag aldrig annars, men det var riktigt gripande måste jag säga, jag lipade iaf! Inte för att det krävs så mycket;) Hehe Näe, men det är ett känsligt program och allt som har med barn att göra och att lämna bort sina barn är alltid sorgset, oftast så är det inget föräldrarna vill, utan tvingade till det pga pengabrist. Tack o lov för att jag är född i Sverige och att jag kan ta hand om mina barn och aldrig behöva vara ifrån dem!  (Okok, nån gång, typ till jobb, men ni fattar;))

Nu ska jag ta av mig ansiktet och försöka få lite skönhetssömn, ev väcker jag David som sover på soffan, beror på hur snäll jag känner mig;)
Imon måste jag åka och handla med mina monster, funderar på hur det ska gå till bara, jag kan inte ha barnvagnen, för då kan jag knappt handla något och jag orkar inte med att Måns går själv. Antingen ser jag till att bunkra upp riktigt med tålamod och låter Måns ha egen vagn och handla någonstanns i närheten ELLER så åker vi till IcaMaxi där de har en "bil"-vagn med en sits uppe vid korgen, det kan fungera. Får se hur jag gör, just nu snöar det en massa och är det sånt väder imon vill jag nog inte åka till Borås:(

Jaja, sova först var det ;)
Natti natt/// Sophie

Hissgardiner

Det är vad jag är på jakt efter! Svarta tror jag eller kanske gröna... Har inte bestämt än. Men det finns ett problem, nämnligen att de är till ett burspråk och jag tror inte att det finns så smala hissgardiner. (?)
Får nog ta och höra med någon av butikerna här i trakten, det heter ju inte "tygriket" för inget;) Vet att Arvidssons och ev Ludvig Svennson/pelle vävare syr upp efter önskemål, får kanske ta en sväng imon, om jag orkar med mina busfrön!
Men det vore roligt att få fint i köket tills på söndag när vi ska ha ettårskalas för Melker.

Har inte bestämt vad vi ska bjuda på kalaset heller, ska iaf göra en egen tårta hade jag tänkt:)

Nu ska jag plocka fram lite fika, så vi orkar busa lite till!

Kramis/// Sophie


2011

Nu var det alltså nytt år och jag har åkt på årets första förkylning, kul! Mer kul hade vi i Habo på nyårsafton:) Vi dök upp vid 13-tiden och käkade lite lunch och sen blev det pulkaåkning & vad det gick! Hönsmamma som jag är, så gjorde det riktigt ont i magen att se Måns flyga över guppet med sin snowracer. Själv åkte jag bara lite tefat och endast för att skynda ner och hjälpa Måns upp! Har jag sagt att jag aldrig varit på skidsemester?;) Inte min grej, tyvär!

Senare gick vi in & värmde oss och började göra oss i ordning, för vid halv 8-8 skulle det komma ett par kompisar till Tessan & Tobbe. Måns somnade typ 2 minuter innan de knackade på dörren! Å Melker sov sött, förutom ett litet break vid halv 11, som gick smidigt med en hundring välling och lite klapp på ryggen:P Men nästa år skulle jag gärna vara utan barnen på nyår, för man kan inte slappna av, hela tiden går man och lyssna om de vaknar osv. Vi får väl se hur det blir, är ju långt till dess. Fast o andra sidan, vem vill vara barnvakt på nyårafton?!

Imon börjar David jobba igen och det känns så tråkigt, det blir ju inte bättre av att det är 15 minus ute och att jag är förkyld. Det är segt att vara inne en hel dag med mina grabbar.. Får väl käka ett par ipren, så ska det nog gå lite smidigare imon!

Lägger upp lite bilder från nyårsafton!



Viggo & Måns tittar dvd i sängen & tycker det är superoligt att hålla för öronen när mamma pratar!



Glada Lykke!




Min lilla tuffing, ska alltid klättra på mamma:P





Småkusinerna igen:) Har jag sagt att Melker gått? På julafton tog han hans första riktiga steg, med riktiga menar jag de gånger när han inte ramlat pladask! Vissa dagar går han något steg, andra fler o ibland bara strejkar han och kör det snabba sättet: Krypningen! Hoppas han går mer till sin födelsedag:)





Mina fina killar i pulkabacken! Det var tungt att dra upp var gång:)





Maskrerad är roligt, det är en av favoritsysselsättningarna hemma hos Viggo:)




Trötta av lek och pulkaåkning, morbor har plockat fram lite gottis!





Kvällens sällskap, på vänster sida: Therese, Emelie & Tobbe
Högersida: David & Jani (Viggo fick vara med på förrätten, lite svårt att sova när det hände så mycket!)




Planerad 5-kamp, slutade i 4-kamp, då tiden gick för fort!
Dock var jag med på 3 tävlingar, fick sjuk huvudvärk och fick vila på soffan. Å NEJ, jag var inte för full, det var kanske det som var problemet? ;)

1:a grenen: Hockeyspel
2:a grenen: "Dobidoo"
3:e grenen: Quiz
4:e grenen: Qube -Utan tvekan
5:e gernen: ?? Vet ej ??




Jag & David vann STORT!


Kan vi ju drömma om iaf, kom tyvär sist:( Men lika glada för det!
Tackar familjen Karlsson för en härlig dag!

Kram// Sophie

RSS 2.0