Så jädra blåst!

Eller mest överraskad:)
Igår vid 5-tiden så skulle vi åka till svärmor o svärfar o grilla. Precis när vi skulle åka så dyker Anna upp och säger att jag ska följa med, WHAT?

Jag: "Öhm, näe jag kan inte, vi ska till Överlida o grilla."

Anna: "Jo, kom nu, följ med!"

Jag: "Men asså, jag kan verkligen inte, vi ska åka NU" (Va sjutton ger hon sig inte för?!)

Anna: "Fast du ska med mig, skynda dej på med skorna!"

Jag: "Daaaavid??!"

David: "Följ du med, för vi ska åka till till Kevin o leka" (
Så även David var med på noterna och det var tydligen planerat sen väldigt länge tillbaka! Är jag så lättlurad?)

Såg jag ut som ett gigantiskt frågetecken eller vad!? Så jädra lurad!
Sååå jag hoppade in i bilen och den styrde mot byn, sen gick vi en bit, tills Anna stannade upp vid Beauty Place(?) Okeey, vad ska vi göra här nu då? Så jädra nyfiken!

"Hej o välkommen, du ska få en manikyr"! Woohoo!
Så jädra gött var det, fick värsta massagen också och bara sitta i 50 minuter och bli omhändetagen, det är lyx:D
Det "värsta" var att jag hade svårt att slappna av för Anna verkade stressad och skyndade iväg och sa att hon kommer sen o hämtar, så då fattade jag att kvällen var ju inte slut där.

Mycket riktigt så körde hon hem mig(?) och jag möts av färska räkor, vitt vin, aioli, västerbottenpaj, kräftstjärtar i smaskig sås, rostat bröd, så himla gott!*namnam* + Att soffbordet var dukat med massa smarrig choklad och naturgodis:) Tack snälla söta DU för den fina uppvaktningen, blev jätteglad och överraskad! Superfin 25-års present, verkligen!




Fräsha o fina:) Så nu ska jag sluta bita på dem också ;P







Kvällen avslutades sen med en film och att vi satt i min säng och rensade ur min garderob som jag haft angst för typ i flera och nog hade jag rätt, det finns inte mkt fint där:( Men nästa vecka får jag hem ett paket från h&m*yeah*



Nu ska vi ha en förhoppningsvis lugn och mysig familjedag!

Puss o kram// Sophie 

Jaha där ser man!

För 16 månader sen föddes en liten kille som skulle visa sig vara den nästa Michael Scofield!




Min lilleplutt rymde för första gången idag, jag tror han skulle gå efter pappa David som precis gått till jobbet! Hittade den lille busen ute i carporten där han glatt sprang runt i strumporna och kastade en boll, inte lika roligt för mamma som fick hjärtat i halsgropen då hon insåg att dörren stod öppen och att det fattades en lite person... Kändes inge vidare bra att han ska lyckas komma så långt innan jag reagerade, ganska kasst av en mamma, men nog har vi underskattat honom och nu MÅSTE vi låsa dörrarna!
Det får aldrig hända min Melkis något <3 Inte Måns heller för den delen, men honom litar jag på och kan släppa iväg ut i trädgården eller lekplatsens själv:) (Självklart har jag koll på honom!)

Nu ska jag nog gå o lägga mig snart, är riktigt trött ikväll, har varit en intensiv dag och har en typ 10 meter lång lista med "to do" *suck* Jag hinner aldrig ifatt känns det som, är det inte tvätt, så är det städ, eller så är det handling, eller så ska man bara vara en såndär superduperbra morsa som har 10 timmar över och har tid och massor av energi att leka.. Känns som att alla andra aldrig städar, tvättar eller att något är jobbigt och har all tid i världen till att ses o leka. Hur gör ni andra? Har ni tex städagar? Eller städar ni varje dag? Hur mkt hjälp får ni av er sambo/man?

Till ngt trevligare!
Fick ett mess idag där det stod "hämta ut ett paket på lindex innan kl 18 idag", öhm, what? Var Anna som jäklas med mig och ville att jag ska vara nyfiken fram till min födelsdag, som inte är förens på torsdag nästa vecka!! Hur ska jag kunna vänta till dess??

Puss o hej// Sophie


Ägg!

Ägg var vad påskafton handlade om, iaf enligt barnen! Å då snackar vi påskägg fyllda med godis, russin och majskrokar (och inte ägg som kan innehålla spolmask*bläk* Jag ska sluta lyssna på nyheter!)

På påskafton fick vi besök av våra vänner fam Thomsen/Eriksson och det blev en mycket lyckad dag/kväll! Tack för trevligt sällskap!:)


Melkers första påskägg!

Oooh, det var smaskigt!





Mamma & Måns (I sin nya fina tröja från me&I)





Bästa killkompisar:)




Även storebror gillar gottis!




Var en lyckad och lugn påskhelg:)
Å idag har Måns varit tillbaka på dagis och efter lunch fick vi besök av Malin o hennes trollungar!
Melker var på bvc-kontroll idag också och nog ligger han fortfarande 1,5 kurva över normalen på både vikt och längd:P
Imon blir det ev en sväng förbi öppna på förmiddagen!

Soffan, here I come!!

Puss// Sophie


Långfredag

Eller lång o lång, den har gått fort som sjutton! Tyvärr började dagen dåligt med värsta huvudvärken o illamående på det, antagligen pga huvudvärken. Fick ligga typ hela förmiddagen:( Men efter lite sömn och ett par värktabletter kom jag upp på benen och vi åkte till svärmor o svärfar i Överlida. Där bjöds det på jättegod varmröktlax med smaskig sås & så blev barnen bortskämda med påskägg och påskpaket, Måns fick ett spel och Melker fick ett tåg:) ja just det, innan vi kom iväg till Överlida så tittade Davids lillebror o sajsa förbi med ett stort påskägg, smaskar på det just nu!(Barnen kan ju faktiskt inte äta huuur mkt gott som helst!;)) Hehe

När vi åkte, så hör o häpna, lämnade vi kvar barnen! Tyckte att de gott kunde få en mysig kväll hos farmor o farfar + att jag och david behövde fixa i trädgården o greja lite hemma inför morgondagen. Så nu sitter vi här nöjda med dagens arbete och mätta i magen av hemköpt pizza och bara njuter av lugnet:) Detta blir tredje natten vi lämnar bort Melker, så jag var lite nervös, ringde de innan och det var inga problem, skönt! Konstigt att man ska vara lite "ledsen" över att lämna bort sina guldklimpar, samtidigt som man längtat efter en lugn o skön kväll med tillhörande sovmorgon. Jaja, får tänka positivt, Melker ska ju snart börja dagis och det är ju bara nyttigt för honom att vara ifrån mamma o pappa lite + att han faktiskt har Måns där som en trygghet:D

Nu ska jag stänga ner och krypa upp bredvid min sambo som slitit hårt så gott som hela dagen! (Han fick hjälp av storebrodern på förmiddagen också, så tack till dej Daniel!)

Glad påsk på er!!
Puss o kram// Sophie

Djurparken

Kevin, Måns & Mira





Melker tittar på aporna:)




En glass slinker lätt ner, en hallo Kitty valde alla tre:)




Blev en lyckad dag med massa djur och duktiga barn:)
Avslutade gårdagen med ett ett varmt o långt bad med tändaljus, som balsam för själen!

Nu ska jag snart åka o hämta mitt me&I-paket! Wiie

Puss// Sophie


Panik!

Tänkte att "gött, imon kommer barnbidraget", men sen såg jag mitt saldo och vart är mina pengar?!! Barnbidraget var där, men jag borde haft mer, eller borde jag? Jag tankar bilen, köper mat och annat som behövs och i vanliga fall brukar David står för de flesta kostnader i vårt hushåll, men iställe har jag norpat på pengar som jag inte får ta av... Inte bra! Jag behöver ett jobb så jag kan bidra lite mer och för en gångs skull känna att jag har egna pengar:) Men tyvärr så var det inte många jobb att söka på ams, inga för mig iaf. Men du har kanske lite kontakter eller tips på jobb jag kan söka?? Å jag är superseriös och kan tänka mig vilka jobb som helst, helst kvällar o helger!!

Idag träffade jag Anna o hennes pojkar för första gången på väldigt länge pga sjukdomar och annat som kommit i vägen, vilket var väldigt trevlig:) Blev spontan-grill hemmas hos dem sen, för varken jag eller Anna hade varit duktiga nog att planerat ngt till middag! David skulle vara duktig o grilla, men jag blev lite illamående och kunde inte ens äta upp köttet, jag gillar när det är ordentligt grillat och inte rått:P Hehe

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, men måste kolla lite på Jason (timbuktu) som är med på Pluras kök:) Me like!

Natti natt, imon blir det djurparken, passar ju mina vilddjur;)
Puss o Kram// Sophie


Helgen i bilder:)






På fredagen åkte vi till Överlida fär att gå på Venissage, det var bla barnens farmor som ställde ut:)

Måns & farmor Lena



Efter venissagen var vi bjudna på grillat hemma hos Davids lillebror och Susanne.
 
Måns skulle hjälpa Alek med grillen, men det hela slutade med att David tog över;)



På lördagen tog jag med mina Måns o Melker för att hälsa på syster i Habo! Tyckte att David kunde behöva få lite space från oss och lite lugn o ro, men istället målade han listerna i köket, handlade mat och träffade kompisar, kanske inte riktigt vad jag hade tänkt(!) Hoppas jag får ett fritt dygn hemma snart, inga måsten, inga blöjor, inga tider, bara slappa o göra vad JAG har lust med, NICE:)

Tillbaka till helgen!
Vi dök upp på trastgatan vid 12-tiden och vi var ute o lekte en bra stund, det är alltid gött, barnen känns alltid så mkt "lättare" ute.

Melker testar polismotorcykeln och Lykke övervakar:)



På eftermiddagen kom mamma och pappa och hälsade på lite, var roligt, har ju inte träffat dem på länge och inte heller efter deras resa till thailand. Vi fick en massa presenter, mest kläder, sen kollade vi på kort de tagit och jag kan fortfarande inte fatta att de har varit där, kändes som ngn klippt in pappas huvud på korten;) Det bjöds på smörgåstårta o sen schwartzwalds, smaskigt, det också;) Å så åkte de hem.
Jag, syrran o Tobbe kollade på "paranormal activity 2" tror jag den hette och om jag var skraj! jag får ju inte kolla skräckisar, men de kittlar ju så skönt och jag har faktiskt inte varit ngt rädd efter, för den liksom spårade ur på slutet.. Som tur var!

Grillade hamburgare till lunch med tillhörande kall dryck, satt som ett smäck!



I går åkte vi till Hjo och lekte i en rolig lekplats, Måns tyckte det iaf, han har pratat om den idag med:) Efter lekplatsen och medhavd lunch(pannkakor) så åkte vi till en inredningsbutik som heter Hem & Hobby, I like!
Blev lite smått o gott, tyvärr så krashade Melker en av mina nyköpta ljuslyktor precis innan de skulle lägga sig, jädra skit! Så är det ngn som ska dit, hör av er, jag vill så gärna ha en ny... ;/
Å ja just det, jag körde fel på vägen hem, typiskt mej, händer typ alltid när jag ska ge mig ut på okända vägar! Haha

Måns o Viggo gungar!




Bästa köpet detta året, kompostgaller! Äntligen kan vi använda altanen utan att Melker sticker:) Halleluja!




Underbart väder idag, måste varit runt 20 när vi satt ute o åt mellis:D



Nu MÅSTE jag sova! Måns kom precis in och är blöt i sin pyjamas, typiskt.

NattiNatt!Puss// Sophie


17.05

Var Melker så trött av dagens aktiviteter att han somnade i sin matstol!
(I kombination av dålig sömn under dagen får tilläggas:( )



De få gånger på dagen han är lugn o mysig, så man får passa på, men blev bara ngra minuter- Annars somnar han aldrig på kvällen!!




Fick besök av Malin, Mira och Hugo idag:) Lika trevligt som vanligt och supermysigt att sniffa liten bebis!NamNam, skulle kunna äta upp honom;)

Blev en sväng i våran sletna lekplats också!
Mira & Måns gungar.



Nu blir det varma mackor med köttfärssås på:) Tyvärr så är Måns fortfarande vaken, men bara för att han vägrar låta David natta honom och då får han vara vaken tills han stupar, för mamma ger inte med sig och nattar.. Hård eller rättvis? Kommer jag nog aldrig få reda på, men vi är väldigt noga med vad som gäller o viker oss inte för något;)
Vill ju ha väluppfostrade barn som gör som mamma & pappa säger!
Vem vill inte det?:P

Så tjohej o trevlig kväll!/// Kramis/// Sophie


Me&I

Igår hade jag mitt allra första klädparty! 8 söta brunetter knackade på min dörr och så var partyt igång:) Josefine, säljaren, var jättebra och trevlig, utan att bli sådär påtvingande som vissa försöljare kan bli. Jag beställde 2 t-shirts, 1 par röda sweatshirtKnickers, 1 par svarta yogapants, 1 mössa till måns och till mig själv blev det ett hemligt paket för 150:- Så det kan vara vad som helst, en kjol, en topp en klänning, blir en överraskning liksom! Får kläderna inom en vecka sa hon och nu längtar jag!

Var på öppna innan med Melker, lika trevligt som vanligt, dock ville lillebror äta upp all trolldeg och sen klättra på ALLA stolarna*suck* Det är väl så det är i den åldern helt enkelt! Eller? För Tandsköterskan (som vi var hos igår) tyckte att Melker var lite väl aktiv kändes det som! Haha

När vi kom hem efter att hämtat Måns, så ville grannen ha hjälp att flytta en kruka (hon har en krycka, så kunde inte ta den själv) och sen pratade vi lite och så ville hon visa mig något i bilen, och jag sa "säg inte att du plockat vitsippor!" Å vad låg där om inte ett tiotal vitsippor! Jag älskar vitsippor och det är ju verkligen ett bra tecken på VÅREN:) Så jag fick dem! Kändes dumt först, men hon sa att de skulle ut o leta fler i eftermiddag, så nu sitter de så fint i en äggkopp på köksbordet:D NU är det vår! ´Minus regnet o den kalla luften;)

Nu vaknar Melker!!
Puss// Sophie

Lite halvkass...

På att uppdatera! Men hur ska man hinna när det händer en massa hela tiden?!;)

Hur som haver så har vi gjort en del sen sist! 

Men orkar knappt skriva... Vad är det med mig?! Ska jag lägga ner bloggen... NÄ! Då kommer jag verkligen inte komma ihåg vad som hänt under mina barns uppväxt! Minnet är kasst och det bli typ aldrig att jag fyller i några "min första bok", jag missar ju tom bvc-tider:( Inte bra, får börja med korsord eller ngt.

I Torsdags var vi iaf på öppna och på eftermiddagen åkte vi bort till "stora"Kinnahult och hälsade på Johanna och hennes pojkar Loke & Viggo:) Var roligt att träffas, trodde aldrig det skulle bli av! Haha
Sen på fredagen fick vi först besök av Malin och hennes godingar, vi gick på promenad och var ute i lekplatsen.



 Efter det började magen gny, så jag fixade lite lunch och precis när vi skulle sätta oss o äta kom både David och svärmor hem också:) Så det var fullt runt köksbordet, mysigt!

 När Malin åkt vid 4-tiden så packade jag väskan och åkte bort till Anna för lite tjejmys när gubbarna var ute och spelade bowling och käkade bögmiddag. Vi testade den omtalade thai-maten från Björketorp, efter det blev det B&J och sen lite naturgodis, innan Anna däckade i soffan;) kevin bestämde sig för att komma upp vid 22-tiden och somnade sedan sött på sin mamma vid 00-tiden.



 Åkte hem vid 2! Senare än planerat, men tänkte att det var bättre att åka så David kom hem ordentligt, man vet aldrig med den mannen;)

Igår grillade vi för första gången, det blev entrecot med potatisgratäng och svampsås, smaskigt!! Vi lyckade hyra in oss på Malin o Christians grill, hihi:)
Var en mysig o lugn kväll, förutom Melker som fick näsan uppskavd för 2 ggr i år!



Stackars liten, näsan ser ännu värre ut i verkligheten!

Idag har vi tagit det lugnt, blev en promenad i förmiddags + fika. Sen blev det en seg eftermiddag, men ganska gött det också, det är ju det helgen är till för! Fick en del besök av granntösen och det är mint lika uppskattat av barnen som av mig o David:)

Nu ska jag lägga Måns och sen blir tacos framföt tv:n och bäst av allt så åkte David förbi hemmakväll innan och kom hem med typ 1 kilo smågodis! Kvällen är räddad;)

Pusss puss, ska skärpa mig med uppdateringarna! Men då får ni börja kommentera lite också*humHum*

/// Sophie

What to do?

Tänkte att "oh, skönt med en lugn och mysig onsdag", men kl är bara nio och jag börjar redan tröttna på`t. Främst tröttnar jag nog på Melkers upptåg, är han inte på spisen, så är han i ugnen, eller så går han i alla lådor eller plockar ut ur en skenk i hallen, eller klättrar på stolar o bord osv. Listan kan göras lååång... Men samtidigt så orkar jag inte flänga iväg till kyrkis eller öppna varje dag, nog måste man kunna få det rolig hemma också!?

Jaja..

Känns som en kelig dag, har bara träningen att se fram emot ikväll... Känns som att folk inte kan vara ärliga heller och går o bär på en massa som borde komma fram...? *hintHint*

Idag skulle Måns på BIO med sitt dagis och han var så förväntansfull! De skulle åka bussen också:) Spännande! Men fy vilket ansvar fröknarna har, jag skulle då aldrig våga ta med en massa 3-5-åringar ut sådär, en unge kan ju sticka och bli påkörd eller vad som helst:( usch, hemska tanke, klart det går galant. På utvecklingsamtalet jag hade med Måns fröken i måndags, så sa hon att Måns var "Ett barn att lita på". Härligt att höra:)

Det vore roligt att veta vilka som läser min blogg, lämna gärna ett litet meddelande, då skulle jag bli glad!!

Hoppas att alla har lite roligre än vad jag har!Kram// Sophie 

Regnig tisdag

Fy vilket trist väder det är ute idag, men samtidigt mysigt och vi har hjälpts åt att städa lite här hemma:) Välbehövligt! I vanliga fall brukar jag bara dammsuga, men har börjat tvätta golven typ 2 ggr/veckan och det känns mycket renare och fräschare + att det luktar mkt godare. Snart ska jag sätta igång med dagens middag, korvstroganoff, enkelt och gott:)
Men först måste jag ju dela med mig av våran utflykt vi var på i söndags!

Innan vi kom fram så hade det regna typ hela förmiddagen, men det var uppehåll hela tiden vi var ute, suveränt. Som vanligt så var det karlarna som tog hand om grillen, barnen lekte och mammorna öhm.. Assisterade? I år har jag sagt att jag vill lära mig att grilla, tycker det är lite meckigt, men kan David så kan jag;)
Så våren, hallÅ? Kom gärna fram nu, så jag kan börja träna!

Det var iaf superbra att vara där, tak över en stor grillplats, stora ytor att springa på och lagom långt att gå för att komma fram:) Blir nog fler besök dit! Man kan ju grilla i Mariebergsparken också, men precis vid grillplatsen är det en väldigt brant backe och jag vill gärna kunna ta det lite lugnt och inte oroa mig för att lille Melkisen trattar ner för stupet!

Kevin och Måns hittade ett eget bord att sitta vid:)




Suddig david, men han syns bra i sina lysande kläder!



Igår var jag o mekke på kyrkis, lika trevligt som vanligt! På eftermiddagen var det jättehärligt o varmt ute, så jag och barnen var ute i trädgården och på lekplatsen en sväng. Sen på kvällen tog jag mig till friskis och körde ett pass och sncka om träningsvärk! Gött!


Gungeli...



...Gung!


Idag har vi som sagt tagit det lugnt, var på kyrkis i skene på förmiddagen bara, får se om det blir några fler besök, tyckte fröknarna var lite öhm.. Vad ska jag säga.. Kändes som att de var så sjukt präktiga och kändes som att de såg lite snett på en, tror inte jag svor sådär jättemkt!??? Haha Dessutom fanns det mkt som Melker inte fick pilla på och mkt saker att klättra på, så det var en stor jakt för mig kändes det som:(

Åh nu luktar det sådär smaskigt som bara en liten bebisstjärt kan lukta;) Uscha, lika bra att ta den direkt, doften sätter sig i varenda rum han besöker! *fniss*

Kramis/// Sophie


Det gäller att trotsa

Kan Måns, så kan jag! Å idag ska jag trotsa det gråa vädret med att åka till Fritsla och grilla korv, UTE! Som tur är så ska det finnas bord under tak, får hoppas att det stämmer, för David är nog sämst rustad för sånna här aktiviteter;) Han har varken regnställ eller stövlar! Melker har ingen regnjacka heller, men han frå låna en av Måns som är 2 stl för stor, hehe.


Igår hade vi en seg dag, fick iofs spontanbesök av svägerskan och barnens farbror "Sander". Sen vid 15 åkte vi till Borås och köpte ngt spel till PS3 och sedan blev det Maxi för att storhandla, sådär kul på en lördag... Måste verkligen börja skriva veckomatsedel igen, det är omöjligt att handla annars och så blir det en massa mat som bara ligger i frysen:( Så förslag på bra maträtter som passar hela familjen mottages tacksamt! Gärna smidiga;)

Nu får jag göra ngt med mitt stackars hår, som det inte känns någon idé att tvätta, nu nör vi ska vara ute i regn o rusk + grillrök! Får ta en lång dusch när vi kommer hem istället, så jag luktar gott till morgondagens Kyrkis;) Sista ggr för denna säsongen, tråkigt! Men det finns för större barn på torsdagar också och sen gillar jag ju öppna med, så det finns lite att hitta på med Melkisen.

Kramis// Sophie

Sniffa bebis

Är så himla mysigt och ikväll fick jag chansen! Lille Hugo, så fin och söt, tant Sophie längtar redan efter att träffa dej igen:) Vi blev bjudna på tacos och smarrig efterrätt med glass, vaniljsås, maränger och banan, smaskigt! Kom nyss innaför dörren och Melker somnade i bilen, så det var bara till att bära in, Måns sitter tyvärr vaken och vill att mamma ska läsa bok:P Så får väl göra det helt enkelt och hoppas på att han somnar snabbt, så jag får en liten stund framför tv:n innan jag stupar i säng.

Förresten!! 

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.

Å jag skulle bli så sjukt glad om jag vann, älskar ju att baka och man kan ju hoppas på att lådan kan skänka lite inspiration, då man börjar tröttna på kladdmuffins, kärleksmums och kanelbullar!
Heja, välj mig Mirka!;)

Puss o kram// Sophie


RSS 2.0