What!?

Ärligt talat, ser jag ut som 17???!

*Skryt*

Måste bara skryta lite om Måns! Nu har han sovit 2 nätter utan blöja & han har varit torr när han vaknat + att han inte kissat ner sig på dagarna heller:) Så jäkla duktig, visste väl att han kunde! Dagis varnar dock om att det är vanligt med bakslag, eftersom de börjar slappna av mer, men det får vi hoppas att vi slipper.

Igår fick vi besök av Ann-Sofi & hennes pojkar Mårten & Joel, Måns tyckte att det var konstiga namn, haha! Var mysigt och barnen lekte väldigt bra ihop:)

Idag hare jag lite trassel i halsen känner jag, tänkte lägga Melker strax och sen krypa upp i soffan med en kopp te!

Puss//Sophie

Oj

Det var väldigt vad längesen jag uppdaterade! Men det finns inte mkt tid över, även nu när jag skriver, så har jag säkert 5 andra grejer som jag borde göra istället:( 

Tänkte uppdatera lite om min gullige Måns & hans nya grej:kallingar! Det går suveränt, ikväll la jag honom utan kallesipper faktiskt. Han har varit torr på morgonen de senaste 3-4 nätterna och ikväll ville han inte ta på blöjan, så vi hoppade det, men har självklart plastad frotté för säkerhetsskull! Hoppas han fixar det i natt:) Trodde aldrig de skulle gå så här enkelt, han säger till när han ska gå och det fungerar bra på dagis ockås*yeah*

Fy fan! Kollar på tv samtidigt som jag skriver här och just nu är det en dokumentär om barn i 8-års åldern som börjar på boarding school & just nu är en av töserna superledsen och vill bara hem till sin mamma. Hur kan man lämna bort så unga barn?  Jag skulle aldrig, över min döda kropp, skicka iväg mina barn till någon skola och sakna ihjäl mig, jag får för sjutton dåligt samvete att Måns är på dagis och att Melker ska in i augusti!! Haha

Till ngt helt annat... var på gekås igår (lyckades få med mig David!) och gjorde värsta fyndet, en klocka till köket för 49:- Har letat ganska länga efter en klocka, så denna var klockren;) Ok, jag är ganska trött!!

Puss// Sophie


WOW!

Snacka om förvånad mamma som hämtar på dagis! Jag lämnade Måns med kalsongerna på idag och när jag hämtade så var det fortfarande på torra o rena:D Duktiga unge! Stolt jag blev och fröken på dagis tycker att jag ska skita i blöjan helt nu*yeah*

Vi gick in till byn och köpte lite fina kläder till nyfödda Olivia och då kissade Måns 2ggr, 1 gång på punkten och en gång uppe hos MVC:) Å nu när vi kom hem så gick han på toa och bajsade. Hoppas hoppas att detta håller i sig!

Hoppas jag får träffa lilla Olivia snart, ska bli roligt att se Maria & Filip som föräldrar för första gången:)

Är trött efter promenaden, är en bit att gå, funderar på om kidsen tillåter att mamma lägger sig en liiiten stund på soffan...


ZzzzZZZZZZzzz/// Sophie

Nämen:)

God morgon på er!!

Idag startade vi dagen med att grabbarna fick frukost (Melker äter som vanligt och har inte kräkts sen i måndags) och jag tog en kopp kaffe. Efter det gick vi ut på en promenad, ca 1 timme tog det och jädrar var svettig jag blev, gick i värsta backarna- med andra ord en mkt jobbigare runda jämfört med den till dagis! Det är verkligen den bästa starten på dagen, man kommer igång och man får frisk luft, härligt!

Innan vi gick ut så kissade Måns på toaletten och sen tog jag på blöja, men nu när han skulle ta på kallingarna (ca 2 timmar sen han kissade) så var blöjan helt torr! Så då hade han kanske kunnat ha kalsongerna på i vagnen också? Vågade inte chansa, men kanske borde gör de mer, då lär han sig snabbare. Vi pratade om att han skulle ha kalsonger på dagis, men de ville han inte:( Får fundera ut hur jag ska lyckas få honom till att ha dem imon, vill inte att det ska bli något panik och skrik över det... Tips?

Nu sover Melker & jag ska hoppas i duschen, annars är det inte mkt planer för dagen. Hittade ett nyttigare recept på äppelmuffins, så blir kanske till att baka lite:) Kan ju smaka en liten bit iaf!


(Om min kära syster läser: Hoppas att ni har det bra och att resan hem går galant! Tänker på er:) <3

Puss & Kram

Duktig Måns:)

Idag har Måns varit utan blöja hela dagen och både kissat och bajsat, ibland har jag frågat och ibland har han själv kommit och sagt till:) Megastolt mamma idag! Dessutom fick Måns sitt utlovade paket, David hade köpt ett byggare Bob pussel och han blev glad & han verkar lite stolt också minsann.

Melker har fortfarande inte kräkts eller haft diarré, han har druckigt vatten och majsvälling, käkat banan, lite smörgås, mariekex, vindruvor och smakade lite på vår kvällsmat, så det verkar vara på rätt väg
*Håller tummarna*

Har faktiskt varit en ganska skön dag och har hunnit med en del, bla röjde jag i garderoben och vilken skillnad det blev! Sorterade bort massa bebiskläder, funderar på om man ska orka lägga upp på tradera...

Måns ville testa lite och visst kan han ha stl 62! Haha
(Ser ut som ett stackars gatubarn eller något!:( )




Hittade både keps och ett par sandaler som Melker kan ha nu, borde kanske röja lite oftare!



Tänkte tipsa om ett jättegott och enkelt recept!

http://arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=14976

Jag skippade brödet och körde på med lite mer sallad, var smarrigt och både David och Melker gillade det, Måns var trotsig 3-åring och bestämde sig för att han inte gillade det, får testa en annan dag också! För det kommer jag definitivt göra igen:)

Puss// Sophie

Att göra upp planer..

Verkar inte fungera för oss! Idag skulle vi träffat kompisar från Fritsla och på onsdag skulle vi hoppat dagis och följt med svärmor till gekås och på tors träffat Malin o hennes gullungar, men vad hände igår typ 5 minuter efter att jag postat blogginlägget?! Melker spyr i sängen! Neeej:( Vad är det med oss? Varför får vi skiten heeela tiden? Det är fan inte rättvist... Känner mig uppgiven, men samtidigt härdad och vet att det bara är att samla lite extra tålamod och kämpa på, för visst går det över snart. Men kan ändå inte annat än att tycka lite synd om oss, speciellt stackars Melkisen.

Så idag är det film och lek inomhus som gäller och en jädra massa plockande för min del. Tänkte ge mig på den stora garderoben också, får se om det finns tid till det! Något vidare väder är det ju inte heller, så min morgonpromenad var att glömma, kan hoppas att det rättar till sig så jag kanske kan komma iväg när David kommer hem från jobbet:)
Förresten, igår var 1 vecka sen jag ändrade lite i min kost och gått till dagis(förra veckan gick jag 3 ggr och denna veckan hann jag bara en gång + att vi var på djurparken förra veckan, så blev ju en långpromenad där med) Å vågen visar -2,5 kilo! Tänk om jag skulle vara duktigt o ta mig till friskis lite oftare och hoppat över glassen i helgen, då ni ;)
Så nu är jag på rätt väg iaf!

Kramar!!// Sophie


Min fina kille!

Idag fick jag ett ryck o var så jävla less på att lägga upp en kille på typ 1 meter och 17 kilo tung på skötbordet! Så jag sa till honom "att nu får du inte ha blöjan mer" och klart han blev sur, för han är så lat o älskar sin blöja och kan gå med bajs o kiss hur länge som helst typ:(

Men jag satte upp ett papper på toadörren och sa till honom att när du kissar eller bajsar på toaletten så får du göra ett streck med den här pennan och när du kissat många gånger så ska du få ett paket av mamma!

JA!! PAKET
!!

Han köpte grejen och han har inte haft blöja på hela eftermiddagen och nu finns det 5 fina streck på dörren:) Vet dock inte hur jag ska göra med dagis imon, om han ska vara utan eller ej, får fråga när vi kommer dit. Men de är ju också angelägna om att han ska sluta med blöjan och tycker nog att jag ska vara lite hårdare, så nu jäklar!
"Tyvärr" så ska vi till gekås på onsdag och då måste han ju ha blöja känns det som, men får kämpa på ändå och tänkte att han själv ska få välja leksaker på gekås som han ska få när han varit tillräckligt duktig:)
 
Wiie, min lille kille börjar bli stor, på riktigt!


Hjälper till med allt!!
Här vill han steka pannkakor:)





Älskar att leka med bondgården:)



Nu blir det att vika tvätt framför tv:n och
 imon får vi premiärbesök av våra öppnaförskolan-kompisar Mårten & Joel!
Ska bli roligt:)


Puss&Kram// Sophie


12/5-11

En härlig torsdag hade vi igår tillsammans med svärmor:) Först åkte vi till djurparken och sen blev det snabbesök på Stadium där bla Måns fick nya skor och sen vidar mot systemet och inhandla glutenfritt öl till David! Han kör gluten och laktosfritt i 2 veckor för att se om det kan hjälpa hans stackars mage, hoppas hoppas!

Måns med kartan i högsta hugg, han måste ha den när han är där:)



Koncentrerad!

   

Jag vill också vara med o gräva, men är glad ändå!

 

Klicka för större bild!!


Var en bra dag att gå i djurparken, väldigt lite folk och lagom varmt. Sen hade vi turen att få se när de matade lodjuren, som man knappt aldrig ser annars, häftiga var dom! (Kolla bilden)

Idag får vi besök av Malin och hennes familj, tänkte att vi skulle grilla, men verkar ju inte vara något toppenväder precis:(  Får se hur det blir, en sväng till affären är iaf nödvändig!

Ha en härlig fredag, nu är det helg!

Kramar// Sophie

Wiieho!

Sverige till final i eurovision:D Bra jobbat Saade!

Natti natt, imon kommer uppdatering från dagens utflykt!

//sophie

Svettig!

Är vad jag blir under min morgonpromenix och det är såå gött:) Skiter i att jag kommer röd som en tomat till dagis o lämnar, då visar det ju bara att man ansträngt sig! Å det gör jag, nu på hemvägen så fick jag ett ryck och sprang en del, så det får verkligen bli en dusch innan svärmor kommer vid lunch och vi ska åka in till Borås och gå på djurparken med pojkarna, ska bli mysigt.

Måste berätta en sak! I vårt hus har jag många gånger fått för mig att det "pågår" grejer, dörrar stängs och öppnas, det låter konstigt och jag får ofta kalla kårar genom kroppen. Å igår kväll, typ halv tolv när jag försöker somna så går en av Melkers leksaker igång och David hör det också, så vi går båda in och kollar vart den ligger o allt sånt. Melker sover och telefonen som lät ligger typ nerbäddad i en låda bland massa andra leksaker. Hua, sånt gillar jag inte! Funderar seriöst på att gå till ett medium och se om det finns några andar som följer mig eller om hon tycker det är någon idé att komma hit och känna efter själv... Vid ett tillfälla så kom måns in i mitt sovrum och så pekar han mot ett hörn och säger "Mamma, titta spöke"(!) Tog med honom ganska kvickt där ifrån;) Sen har han ibland suttit i köket och vinkat mot ett av fönsteren och jag har då frågat vem han vinkar åt (eftersom det inte är ngn där)och fått tills svar :"Han där" Fy farao, skojar han med mig eller?

Vad tror ni, är det inbillning från min sida?

Nu ska jag äta frukost, eller borde nog ta den där duschen först:)

Kram!// Sophie

Still going strong:P

Med blåsa under foten och skav på ena hälsen så skuttade vi iväg med vagnen även igår! Både Måns & Melker gillar att åka vagn och det känns som att de kan vara bra för Måns att få sitta och slappa lite innan han ska in och busa på dagis + att Melker får den dagliga dosen frisk luft:)

Igår var vi hos Johanna och hennes söta pojkar Loke & Viggo och där blev ju första "fika-testet" och som tur var så blev det yohurt och hallon&blåbär till, suveränt!

Klart jag är sugen på en massa sött, men det är inte jobbigt och jag har inte varit hängig eller låg heller, för jag har ätit regelbundet och jag har blivit mätt. Känns som att detta är något jag kommer kunna hålla. Jag försöker även att dra ner på kolhydrater/lite gi-inspirerat, så istället blir det tex broccoli till laxen, vilket är bara godare!

I eftermiddag blir det citronkyckling med bulgursallad och en kall sås:) Blir lite mackaroner till barnen, de måste ju ha sånt.

Ikväll tänkte jag ta en tur med min nya cykel, stackaren har bara stått i garaget och väntat. Sadeln behövs ta ner lite, så får hoppas att David kan hjälpa mig med det när han kommer hem sen!

Jag borde röja lite här hemma, men det är ju så gött att bara sitta och slappa när Melker sover middag.. 15 minuter till, sen så;)

Puss puss// Sophie

Ny vecka och NYA tag!

Nu är det dax för en förändring i mitt sockerberoende och lata liv!

Hela helgen var en oas av onyttigheter, tex: bearnaisesås, hamburgare, pizza, cola, chips, paj, grädde, godis osv. Nog att de var födelsedagskalas i lördags, men tycker att allt snaskigt har dragit iväg och det styr mitt liv! Så nu jädrar har jag startat om:)

Började dagen med att ta en kopp kaffe och sen gå (Eller halvsprang, sen som man ständigt är) och lämna Måns på dagis. Det var stressigt, kurrig i magen och svettigt, men sååå jädra go start på dagen, fick massa engeri och kände mig glad. Sen blev det en stadig frukost, vilket det har varit väldigt dåligt med de senaste veckorna(då snackar vi hönökaka och varm choklad) och jag var faktiskt inte ngt sugen på att gå o rota i skafferiet fram mot 10-tiden!
Snabb lunch (Omelette med färska champinjoner och en sallad till) och sen hämta Måns.

En sväng förbi MM och nu sitter vi här o degar (bokstavligt talat;)) och nu kurrar det i magen, vanligtvis så brukar jag dra fram något gott fika och någon frukt, men idag blir det faktiskt ett knäcke och fruktsallad:) Gör väl detta för mig, men väldigt mkt för barnen, de ska ju för sjutton inte äta sött varje dag! Skämmes på mej... Så som sagt, nya tag idag och hoppas alla mina vänner stöttar och inte bjuder en massa gott när vi ses!

Glass och kakor ska man ju äta vid lite mer festliga tillfällen och man ska känna att "wow" nu blir det något extra, när jag var liten fick jag som bäst ngr mariekex på eftermiddagsfikat. (Vad jag minns!)




Bäst att börja med den där fruktsalladen innan jag tappar humöret:P

Kram!

Vilken dag är det idag?

Vilken dag är det idag?
"Torsdag!" Ja, det är det ju såklart, men även min födelsedag!

Dagen började väldigt bra med att bli väckt av David (OBS kl 06.00!) som satt med ett litet paket på sängkanten och såg söt ut...

Öppnade snabbt, men vad nu.. Inget i? Jodå, inlindat i papper låg de två små nycklar. -"Gå du ut och titta" Snabbt upp på benen och tittar försiktigt ut i den kalla morgonen och till min stora förvåning och inte att förglömma FÖRTJUSNING, ser jag en superfin sånhär!!:





En mycket glad 25-åring!!



Åkte till Malin efter dagis och även där blev jag uppvaktad!



Sen var vi ute o gungade!





Jag fick även blombud och kort på posten, känns fantastiskt att det finns härliga personer som tänker på mej<3

Nu ikväll har jag och david käkat kina/thai och sen värsta feta chokladbakelsen, så gick väl upp ett kilo eller två;)

Nu ska jag snart lägga mig och bara drömma om min fina dag och längta till kalaset på lördag!

Puss puss// Sophie


Baby bye bye

Idag for min kompis Anna och hennes familj till Turkiet + i kanten är att hennes familj ska med och därmed hjälpa till med kidsen*LYX* Hoppas att ni får det härligt, ta hand om er därborta och glöm inte att skicka ett vykort!
Så nu är man katt o husvakt, som tur är så klarar sig Ceasar sig ganska bra själv, så behöver bara släppa ut honom ibland o fylla på maten o sådär:) Måns tycker det ska bli jätteroligt att få ta hand om honom!

Tyvärr händer det inte sådär jättemkt här hemma, inga utlandsresor för oss precis! Men jag o Melker var och handlade inför lördagens kalas och sen hämtade vi Måns och så hade vi en lugn eftermiddag. Gick ut en sväng och efter en stund så börjar det hagla/snöa/regna allt på samma gång, så vi gick in igen. Något mer positivt är att det verkar som att Melker kommit på att man kan använda munnen mer än till att äta och skrika, han sa "mamma" 2 ggr idag! *wiie*

Duktig på att äta själv är han också, vi undviker tyvär det ganska ofta, bara för att det blir så söligt:O Men försöker så han äter själv minst 1 ggr/dag, snart börjar han ju dagis och där sitter de inte o matar.(!)

Går ju snabbare med händerna!




Mamma hjälpa?!







Titta vad jag kan!



Nu stack precis David iväg, han har något fuffens på gång! Han skulle fixa en grej sa han och han är tillbaka om tio minuter. "Det är ju din dag imon älskling" *Hihi* Spännande!

Nu blir det häng i soffan tillsammans med en full torktumlare!

Puss o kram// Sophie


Typiskt

Igår vaknade Måns med ett igenklabbat öga och jag ställde diagnosen ögoninflammation. Men under dagen så såg det bara bättre o bättre ut, rodnaden försvann och jag behövde bara torka av ögat pyttelite en gång & idag är han inget kladdig eller röd, snabb läkning? Eller var det ögoninflammation? Hur som helst, så var Måns hemma från dagis eftersom de är så himla smittsamt och han får vara hemma idag också, bara för säkerhetsskull! Gött att de är borta, så alla är friska till helgen när vi ska ha lite 25-års kalas för mej. Blir inget stort, bara lite familj, men tycker att det räcker! Får hoppas på fint väder också, så vi kan sitta ute och att vi kan göra den mat jag tänkt:)

Jag tog lite kort under vår sega hemmadag, det enda vi gjorde var att åka o hämta ett paket från h&m:)



Melker hjälper mamma att dammsuga:)




Hann måla lite också!



Ärligt talat, när ska lillebror få fler tänder? Han har 6 st och är 16 månader!




Melker var nog trött, han gick o hämtade sitt täcke och la sig på golvet, Måns gjorde det samma!



Måns nya t-shirt från h&m 19.90:- jädra pangpris!



Idag blir det till att baka lite kanske, fast egentligen ska jag inte äta en massa sånt... Funderar på att satsa seriöst efter helgen, kanske hoppa på gi-tåget! Måste bli av med mitt sockerberoende! Skulle gärna gå ner iaf 5 kilo, helst mer, men det ska ju vara realistiskt också och ngt som jag ska kunna hålla:)

Kramis


Hjälp!

Vill byta telefon, men kan inte bestämma vilken jag ska beställa!
Så behöver därför er hjälp och era tips:)

De telefoner de lutar åt just nu:

Vit Iphone

Fördelar: Snygg, bara hört massa bra om den, snabb surf. 5 megapixlar
Nackdelar: Ömtålig

Rosa/svart Sony Ericsson x10 mini pro

Fördelar: Liten, söt och enkel, billigare 5megapixlar
Nackdelar: Har hört att det är många reklamationer på den modellen, trög surf.

Svart HTC incredible S

Fördelar: 8megapixel (fotar ofta med mobilen och vill kunna framkalla dem), bra betyg på nätet
Nackdelar: hört att den ska vara trög, inte så snygg. (Samma pris som Iphonen)


Inte lätt detta!!


Kram!// Sophie

RSS 2.0