Åhh en heeel natt...

fick jag sova!! Det var ett bra tag sedan må jag säga, även om David ibland går upp o tar Melkisen så vaknar jag ju ändå och blir störd, men i morse blev jag helt förvånad och kände att man var lite mer utvilad:) Wunderbar

Aooou!
Nu står Måns o drar mig i fingret för att han ska visa hur duktig han varit, som ställt in alla matvaror i kylen. Ska bli spännande o se om jag hittar dem! Måns har blivit jätteduktigt på att hjälpa till och oftast lyssnar han jättebra, han kan bli lite exalterad när han busar o leker med andra barn, men vilka blir inte det?

Svärisarna skulle varit barnvakt i helgen, men nu har de blivit dålig och kommer inte orka:( Det är ju självklart helt ok, men jag hade verkligen sett fram emot att vara bara jag & Davvis. Vi tänkte lämnat barnen tidigt och sen åkt in till Borås o handlat klappar, käkat middag och ev. gått på bio och det bästa av allt: SOVMORGON! Men det får kanske bli nästa år;) Tänkte höra med övriga familjemedlemmar på Davids sida om någon känner sig manad att ha barnen bara några timmar, så vi får åkt in till Borås i lugn o ro... Tror inte mina föräldrar har lust att åka 13 mil för att vara barnvakt och vi vill inte heller åka så långt för att lämna:(

Nu sitter vi o väntar på farmor, har köpt lite gott bröd med smaskiga tillbehör som vi ska fika på och just nu är jag ganska hungrig, har inte ätit nån lunch:( Men å andra sidan hur ska man hinna det innan man ska hämta på dagis kvart över 12? Jäkla skittider!!

Nu ser jag clion, så hej svejs!!

Pöösss// Sophie


Vart tog tiden vägen?

Det är redan måndagkväll & en hel helg har blåst förbi! Det var jättemysigt att träffa syster, vi fick lite egentid på lördagen och åkte runt och shoppade i bygden:) Var bland annat på Fritsla tyglager och skene järn, syster hittade jättemycket grejer och jag fick bara med en löpare(röd nu i juletid), lite julpyssel och en bricka att ha mina adventsljus på (ska se om jag får ihop det imon!). Men det känns verkligen inte juligt här hemma, kanske lite i köket, men inte mer:( Men vet liksom inte hur mycket man ska satsa... Vem gör jag det för? Känns som att sambon inte bryr sig direkt och småkillarna bryr sig nog inte särskilt mkt heller, fast tomtarna är ju poppis förstås! Vi firar ju inte julafton hemma utan i år ska vi vara hos svärisarna och på juldagen åker vi hem till mina föräldrar & käkar kalkonmiddag och sover över, sen är ju julen slut känns det som.. Pessimist? Kanske lite;)

Idag har jag äntligen bestämt vilka tapeter vi ska beställa till köket och till Måns rum, känns helrätt! Ska bli så himla skönt att slippa allt vad bårder och småblommigt heter:D (Dock är det bårder kvar i både vårt sovrum och melkisens, men det tar vi en annan dag!) Fick en fin start med frukost hos Anna och sedan följde hon och Riley med till kinna måleri, tack för det!!

Imon blir det besök av svärmor, hon ska lämna en adventskalender till Måns, har hört ryktas att den ska innehålla väldigt många djur!

Nu blir det kudden efter en mysig kväll i soffan med ett av favvoprogrammen "alla vi vänner" (tror jag den heter) & lite peppisar och glögg blev det med!

Puss & Kram// SoPHie

Kommer dom inte snart!!

Känner mig som ett litet barn som väntar på jultomten, förutom att mina tomtar har inga röda luvor, inga paket och inget skägg(inget långt o vitt iaf!) Min kära syster och hennes sambo + deras barn Viggo & Lykke är på väg från Habo och ska stanna hos oss i 2 nätter:) De har ringt 2 gånger på vägen och sagt att de sitter i kö, de var en hästtransport som åkt i diket:( Får hoppas att de gick bra för hästapållen!

När de äntligen dyker upp så har jag förberett en smörgåstårta, är första gången jag gör en och jag är superspänd på hur den blev:) Den ser fin ut iaf! hade önskat att jag haft tid att skala räkor också, men de får kanske bli en annan gång. Just nu håller jag på att föräta mig på torrostade jordnötter & chilinötter som David ställt precis framför näsan på mig, är HUNGRIG! Var ingen vidare middag idag, blir oftast så tycker jag, liksom att allt runt omkring blir lite halvdant när man håller på att fixa lite inför tex kalas. Tur det inte är fest varje dag, för då hade nog vårt hushåll fallerat och socialen hade kommit och tagit mina barn! Hemska tanke!

Får hoppas att det blir mysigt nu i helgen, imon ska vi baka lite pepparkakor och julpyssla lite:) Sambon tjatar om att han vill dra till kinna krog imon och se hans ungdomsIdoler "Basic element", får väl se hur det blir med det, men gissar på att syrrans gubbe inte är sen att hänga på ungdomen! Nu låter det ju som att Tobbe är typ 50, men det är han INTE, inte direkt iaf;) Men man är gubbe över 38 va? Fnissss... Skojar bara med dej Knicken;)

Nu kom David med en härlig Dashblöja, mmm, ska bli spännande o se vad Melkis har att bjuda mamma på idag! Igår sket han som f*n iaf, han satt i sin matstol och bajset hade tagit sig igenom hans blöja, sen byxa, sen tröja och sedan ut i en stor pöl i stolen! FY FARAO säger jag bara, då önskar man att man inte var så äckelmagad:S

Trevlig kväll, hoppas jag inte förstörde matlusten;)
Kramar// Sophie


Dålig start...

På dagen, med en stökig natt och sedan vakna med halsont:( Känns som jag har så mkt att göra inför helgen när min syster och hennes familj kommer.

  • Plocka fram julen och inhandla lite mer julgrejer
  • Köpa mat(framförallt planera mat)
  • Köpa pysselgrejer, som barnen ska mysa med på lördag
  • Städa
  • Ev baka lussebullar
  • Träna(tränade sist i måndags, men nu har jag ju ont i halsen:(  )

Egentligen är det inte så mkt, men likt förbannat så känner jag mig stressad och imorse hade jag ont i magen också... Är mkt runt ikring hela tiden, dagis, leka, mata, laga mat, städa, feja, hämta dagis, träna, planera julklappar, köpa julklappar, beställa tapeter, välja ut tapeter, titta på 200 tv-program osv. Jag vet att det inte är mkt mer för mig, än vad det är för alla andra denna tid på året och som har två små barn, men just nu är jag trött och vill bara gå o dra något gammal över mig! Får hoppas att det blir lugnt och mysigt i helgen och att vi hinner få till det bra med pynt och mat, vill att de ska känna sig riktigt välkomna, de var ett tag sen de var här dessutom... Saknar min syster!  



Igår åkte vi till Malin & Mira efter dagis, vi tog en promenad så att barnen skulle få sova lite & tom Måns somnade!Gullungar, mina små eskimåbäsar, ni är allt för fina när ni sover;) Tack Malin för en trevlig dag, tråkigt att vi var tvugna att åka tidigare! (Måns fick ont o örat och var helt hysterisk, hjälpte med alvedon och hans specialspray)

                                

 

Nu ska jag se om jag kan reda ut alla mina orosmoln, får börja med hemmet, senare blir det nog lite shopping innan vi ska hämta Månsen på dagis!

Tjoflöjt!// Sophie


Godmorgon!

   
Även om gårdagskvällen var hemsk med sprängande huvudvärk och att jag la mig strax efter 8, sen att jag vaknade vid 23.57 och fick hjälpa David att natta om Melker och sedan upp igen vid 5 för att mata Melker och till sist stressa upp och iväg till dagis med Måns, så blir man ändå väldigt glad av att sitta och äta frukost i lugn o ro tillsammans med världens sötaste grötkille!






                     
Igår gjorde jag & Måns snöänglar, någon snögubbe blev det inte. Fattar inte vad jag gjorde för fel, vi rullade och rullade:S Får kanske göra ett nytt försök idag!


Min älskade sambo ringde innan och sa att jag skulle välja ut tapet till Måns rum eftersom det kommer målare i början på nästa vecka, men jag trodde att de bara skulle göra köket! Nog att jag blev glad att även Måns rum (som just nu är gulrandigt med en blommig bård)
ska göras om, men lite stressigt blev det!

Senare ska vi kanske träffa Miris & hennes mamma & ikväll blir det ev. Danspass, får försöka träna bort den där träningsvärken;) Hihi


Puss & kram// Sophie


BasPass=Träningsvärk!

Fan vad gött, har värsta träningsvärken idag! Å det är så det ska vara efter ett träningspass:) Men tror inte att "vanligt" pass är något för mig, eftersom jag fortfarande har problem med mina stackars fogar & man är 2 gånger nere på golvet o gör en massa situps. Då är det nog bättre att kombinera ett pass med bara konditionsträning (tex spin eller danspass) och sedan kompletera med cirkelgym, för där gör man situps tex på en boll. Dock höll jag typ på att spy efter det passet sist, tog nog ut mig lite! Men det ska ju kännas och ska jag hålla på att trycka i mig en massa gottis var och varannan dag så måste man ju träna. Jag är 24, men har en kropp som en 54-åring känns det som:( Nu säger ju inte jag att alla 54-åringar är otränade, för jag har sett en hel del på friskis & jag blir verkligen imponerad och känner att så duktig vill jag också vara när jag blir en liten tant!

Jaja, från en otränad kropp till mina planer för dagen:) Min tanke var att jag och pojkarna skulle åka in till Borås och shoppa lite, men det är värsta vinterYRAN ute & känner spontant att det är ju mycket roligare(för Måns iaf;)) att vara ute och göra snögubbe osv. Får se om de kanske blir en sväng i eftermiddag istället, men skulle ju klara mig utan resan, för på tors ska jag nog följa med mina föräldrar som ska ner till Ge-kås! Men måste höra mig för om lite barnvakt, för ALDRIG att jag tar med mig barnen in dit, det är dessutom löning på tors och då kanske det kommer en eller två personer extra, minst;)

Nu ska jag se om Melkisen vill sova lite och så kan jag o Måns passa på o gosa lite i soffan!

SNÖkramar på er!// Sophie


Är bara tvungen att lägga upp ett suddigt kort på Måns som hjälper till med gårdagens matlagning!!

                                  


Dörrkrans:)


Här nedan är resultatet av gårdagens kransbindande! Måste köpa nytt band, eftersom jag såg att det blivit missfärgat:( Finns det något speciellt band man ska använda tilll sånt här pyssel??


                                 








                                 



Jag blev ganska nöjd iaf, speciellt för att de var första gången och jag blev väldigt förvånad över hur lätt det var egentligen. Förstår inte hur florister kan ta flera hundra för en krans! 
Nu ska jag börja förbereda middagen, men det finns inget gott hemma:( Är fortfarande inte särskilt hungrig, blev en stor frukost/brunch på Ikea idag + en delikatoboll och sen åt jag och pojkarna sen mellis.

Ska testa ett nytt pass idag, hoppas det är riktigt bra musik, känns ju inte lika jobbigt att jympa då!

Kramis// Sophie

IKEA

Uppe med tuppen var man idag, sidådär strax efter 06.00. Det hade inte känts så tungt om jag inte behövt gå upp halv ett för att mata Melker eller för att hämta in Måns vid halv 3. Men det är väl därför man är mammaledig, det finns inget jobb som tar stryk, förutom just att vara mamma. Humöret blir sämre och tålamodet ska vi inte prata om, men samtidigt så skulle jag inte byta mitt liv mot någon annan!

Igår var det supermysigt och min krans blev faktiskt bra, speciellt för att vara första gången:D Försökte ta kort nu på morgonen, men de var för mörkt, så jag gör ett nytt försök i eftermiddag.
För idag ska jag nämnligen till Ikea, ska mest med som sällskap, men även lämna tillbaka en lampa och eventuellt köpa 2 nya. Ska bli mysigt, även om det inte var längesen man var där:) Får hoppas på lite gott att käka också!

Nu vaknade Måns, han ska till dagis & Melkis ska följa med och shoppa! Nu blir det påklädning & frukost:)
Får hoppas jag har lite energi över till kvällen, för då är det BasJympa på Friskis för hela slanten!

Hoppas ni får en härlig dag <3

Puss/// Sophie


Jaha, ännu en bloggare...

... Faktum är att jag gör detta främst för min egen skull, eftersom jag inte för någon dagbok eller tex. kommer ihåg att skriva upp när barnen får nya tänder eller när de blivit si o så stora. Det är ju kanon att kunna gå tillbaka och kika på vad som hände för några måndader sedan, då mitt minne har en tendens att svika mig när jag behöver det som mest;) Dessutom har jag fått påtryckningar från vänner att starta upp en blogg igen och jag är ju svag för grupptrycket! Haha

Hur som helst så kan jag ju fortsätta att berätta lite om mig och var jag står just nu i livet:)
Jag bor i en lite by som heter Kinnahult och den ligger ca 3 mil söder om Borås, 6 mil från Varberg och ca 6 mil från Göteborg. Jag flyttade hit med min sambo för snart 3 år sedan, innan dess är jag född och uppvuxen i Huskvarna. Som 19-åring flydde jag till storstaden Göteborg för att plugga och även där kan man säga att jag träffade min älskade David. Jag hade aldrig ens hört talas om Kinna eller Kinnahult, men nu trivs jag som fisken i vattnet och det är en lagom stor ort för våra barn att växa upp på! Kan tillägga att sambon kommer från den trakten och vi har svärisarna på ganska bra avstånd.
Barn har jag då med andra ord, 2 stycken för att vara exakt. (Om man bortser från min ibland överförfriskade sambo). Måns är 2,5 år, Melker är 1 år i januari och de är världens goaste ungar! Förutom när de trotsar, kräks, gråter, slåss, vägrar äta sin mat, kastar saker osv.;) Men sådana är ju alla barn ibland & de dagar när de är som mest krävande gäller det att titta länge och noga på dem när de somnat för natten. Då fylls det lilla mammahjärtat igen av engergi och villkorslös kärlek.


                          
                                      Melker 2010-01-10 (feb 2010)
                  


                                           Måns 2008-06-21 (Juli 2010)       
                   

                           Åh vad jag älskar er, ni är mitt ALLT...<3 /Mamma




Nu blir det till att plocka fram lite frukost och mysa lite vid vårt nya köksbord:) I eftermiddag kommer en kompis och hennes familj på lite fika, mammorna ska göra var sin dörrkrans. Hoppas det blir bra, har aldrig gjort någon innan! Återkommer eventuellt med en bild.

Ha en kanonbra dag allihopa!

Kärlek & kramar/// Sophie










Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0