Jag vill vinna!!

Jag är med o tävlar hos Johanna om ett kit från Bambino!! Håller tummar o tår att jag vinner:) Vore superkul!

Usch, kollade på BB innan o det skulle jag inte gjort, för nu är jag livrädd! David får nog vänta på mig när jag borstar tänderna;)

Natti natt// Puss// Sophie

Ett paket...

Ett mycket trevligt sådant damp ner i min brevlåda idag:) Det var från mor som skickat 2 jeansjackor och 2 skjortor till pojkarna, allt från h&m och de var jättefina! Gött, nu slipper jag köpa vårjackor till barnen, fast Måns behöver iofs någon slags fleecejacka eller dylikt också, men det känns bara roligt att köpa! Såg en jättefin på villervalla tex:)

Idag var jag och Melker på Öppna och det var trevligt som vanligt:) Melker trivs som fisken i vattnet och jag vantrivs inte heller precis, gillar att tjöta hål i huvudet på folk!

I eftermiddags var jag och småpojkarna inne i byn och inhandlade lite presenter till en viss nyfödd, äntligen ska jag få sniffa lite bebis:) Men tror inte att det kommer få mig att vilja ha en till, som tur är!

Nu ska jag natta min Måns, blir väl att läsa om traktorerna igen!

Trevlig kväll// Sophie

Oro

I lilla magen:( Var inne o läste om en tjej som precis gått bort i cancer och lämnat man och 4 barn, fy vad hemskt! Jag är generellt orolig för döden och rädd för att bli lämnad eller att mina barn ska förlora mig eller David och när jag läser om sånt här så brister det direkt...

 Efter att Måns var född så blev rädslan ännu större och jag gick till en kurator på vårdcentralen för att prata om det (och en del annat också, det händer ganska mycket med en när man får barn). Å det som jag tog med mig var att man ska aldrig lämna någon arg eller ledsen, utan det enda man kan göra och som man inte kommer ångra är att ge sambo, barn, vänner you name it, en fet kram och se till att de vet att du älskar dem! Det finns inte mycket man kan råda över eller påverka, livet tar sina vändningar och kan ställa allt upp o ner i ett nafs.
 That´s life!

Live

Laugh

Love

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Idag ha jag bokat tid till basPass på friskis, ska bli GÖTT:) Får passa på att träna lite innan man blir förkyld eller magsjuk igen! Haha

Puss på er alla godingar och ha en fantastisk onsdag// Sophie


Upp o ner, ner o upp..

Är vad dagarna har gått sen i torsdags! Får väl göra en liten uppdatering:)

Som ni vet så blev Melker magsjuka i torsdags, jag tror det var det iaf! Han har inte varit något dålig i magen och det brukar man ju annars bli också, men jag är trött på att spekulera vad, när och vem som smittade osv! Der spelar ju ingen roll, är man sjuk så är man:(

Fredagen var lugn och det blev inga mer spyor eller något sånt*yeah*

Lördagen blev alltså som planerat!! Jag packade min väska och tog lilla saaben först till Borås och köpte ett par stövlar och sen drog jag vidare till systersyster i Habo:) Vi tog det lugnt och var ute o lekte lite med barnen och sen gjorde vi oss iordning inför kvällen. Vid 5-tiden fick vi skjuts in till resturang Sofiehof i jkpg, där vi åt jättesmarrig mat:

*Toast skagen

*Kyckling
i fylld med basilik, pinjenötter och mascarpone,
serveras med risotto samt en vaniljsky

+ En flaska vitt!

När vi var mätta och glada så tog vi en taxi för att se EMD. Mina förväntingar var nog inte så höga, eller det är ju inga man lyssnar på sådär supermkt, utan mer det man hör på radion. Men vilken show, de var skitbra!! Å bäst av allt var nog när Danny körde sin melodifestival-låt "in the club", kan ju tillägga att det skadar ju inte att han är jädrigt snygg i bara linne;) Hehe
Både jag och syster var jättenöjda och positivt överraskade! Å vet ni vad? Vi var faktiskt inte äldst, det var knottar från 8-års åldern upp till 80 typ!

Glada åkte vi in till jkpg igen och gick till Karlssons och körde resten av kvällen där:) Var hemma strax efter 02, lyckad kväll!

Söndagen vaknade jag tyvärr av en busig Viggo som tyckte det var jätteroligt att moster sov i hans säng:P Det var lite segt att gå upp, men det är sällan jag är bakis och slapp det även denna söndagen. Tur det, för vid 2 var vi hos mormor och grattade henne med blomma och paket. Träffade även mina morbröder m familjer, det är alltid lika roligt, händer inte så ofta tyvärr:( Efter lite mat och tårta åkte jag hem till mina pojkar igen! Skönt att få sakna dem lite faktiskt, är ju inte allt för ofta man är ifrån dem:)

Igår så vaknade jag och mådde illa!! Neeeeej! Gick på dass typ 3 ggr och sen fick jag kramper i magen, så jag fick ringa hem David. Hade ont i magen, men spydde inget och gick inget mer på toa och idag mår jag bra igen:) Vet i tusan vad det var för något, konstig magsjuka, men som sagt, jag har slutat spekulera! PUNKT

Imon är allt som vanligt hoppas jag och Måns är tillbaka på dagis:) Längtar ju ihjäl mig efter att träffa Miras lillebror Hugo, men vill ju inte gärna smitta ner dem med något! Hela familjen kanske kan komma förbi en sväng i helgen?!

Nu blir det frukost och dusch!!
Puss puss// Sophie


Hur är det möjligt?

Magsjukan besökte oss för 4:e gången detta året igår eftermiddag! Lille Melker hade lekt och varit precis som vanligt hela dagen, vi var ute i trädgården och i lekplatsen, sen gick vi in och började på med maten. Som tur var så kom granntösen in en sväng och underhöll mina pojkar, ja eller tur o tur, för sen från ingen stanns så spyr Melker rakt ut i köket och jag skickar hem Lizette fort som sjutton, måtte hon inte bli sjuk nu:(
Men hallå? 4 ggr?!!! Jag räknade med att vi skulle bli sjuka lite mer eftersom Måns går på dagis nu, men nån gräns får det ju ändå vara! Det sjuka är att David inte blivit smittad en enda gång, medan jag fått det 2 gånger(denna gången också kanske?!). Visar kanske bara på vem som är mest med barnen och som får ta "skiten" och ligga på alla 4:a och torka spya*urk* Finns fan inget värre!

MEN som tur är så har det varit lugnt hela natten och när jag tog upp Melker så var han jättehungrig, men jag vill inte ge honom en massa, så gjorde 100 ml majsvälling, får se om det får ligga kvar! Hoppas! För imon ska jag till jkpg och gå ut och käka, sen emd (ja, jag vet fjortis) och sen göra stan vilket jag sett fram emot sen julafton när jag fick biljetten... Jaja, vi får se hur det blir,´finns inte mkt jag kan göra åt situationen känns det som.

Till någon mycket mycket mycket trevligare!!

Imorse när jag vaknade vid 6 så kollade jag telefonen och såg till min stora förvåning att jag fått ett sms av Malin kl 04 och visst sjutton hade det fått en son vid 23 igår kväll!!! Wiie:) Hon gick en dag över tiden, så det var ju inte så farligt och det tog bara en timme inne på förlossningen (precis som det var för mig!) och jag längtar så efter att få se en liten bild på underverket! GRATTIS till er alla 4, mys ordentligt och ta hand om varandra:)

Malin och Mira gosar med Melker januari 2010:)
Tänk att de har sin egna lille kille nu och Mira har blivit storasyster!! Härligt!



Puss o kram// Sophie


Öppna förskolan


Igår var jag och Melker på Öppna i Skene och det var kanon! Melker lekte och hade roligt och jag träffade massa trevliga mammor. Det var roligt att det fanns många i Melkers ålder, trodde mest det skulle vara massa stora barn bara, så även det kanon!;)
Men ojoj vad trött lille blev av alla nya intryck och allt röjande!


Melkis sover inne på Måns dagis vid hämtningen, fick knappt liv i honom och jag ogillar att lämna honom ensam i bilen, vem vet vad som händer, det kan börja brinna och allt möjligt:(




När vi kom hem från öppna och dagis så åt vi middag jag och Melker, men efter det vägrade han somna i sin säng, så vi struntade i att sova då och åkte hem till Anna, där även Sandra och hennes Måns & Wille var!

Sen kl 16.50 somnar Melker i sin stol och jag tar upp honom, så får han sova hos mig i en 10-15 min, inte bra!  När han sen skulle lägga sig för natten var han helt övertrött stackaren och hade jättesvårt att komma till ro, idag får vi inte rucka på sömnen!



Nu ska vi snart lämna storebror på dagis!
Puss// Sophie


Fammo!

Idag har vi fått besök av barnens farmor, var uppskattat av både mej och pojkarna:) Även om hon bor i Överlida, så blir det inte jätteofta vi ses tyvärr. Bestämde att vi ska åka dit nästa vecka och hoppas på att änderna är nere vid bryggan, för Måns vill så gärna mata dem!

Var en lyckad o lugn dag, förutom att minstingen är helt självdestruktiv:( Han har slått sig rejält 3 ggr idag, det går ju på bara någon sekund så är olyckan framme! Kan ju hoppas på att han har några hjärnceller kvar och att han mot förmodan lär sig något på det...





Håller på att försöka lära Måns alla färger, det går sådär;)





Vilddjuret!!!



Nu ska vi natta våra grabbar!
Trevlig kväll//Puss// Sophie


Kent!

Älskar "Sverige" med Kent, så den åker på nu så här på morgonkvisten! Tur man har spotify:)

Ska göra mig iordning nu och sen drar jag och Melker till kyrkis. Känner att han är i stooort behov av att socialisera sig med andra barn och vuxna, dessutom har han mycket energi, så han behöver verkligen stimuleras. Jag kollade på klipp på mobilen från att Måns var i 1-års åldern och han kunde massor av grejer (säga:mamma, pappa,vov, mjao, gnägga som en häst, måla, dega osv.) och stackars Melker har inte alls fått samma uppmärksamhet och därmed inte lärt sig lika mycket, känner mig som världens sämsta mamma när jag tänker på det. MEN det är ju inte för sent, nu drar vi igång med kyrkis, öppna och andra aktiviter!!

Så hejsvejs!!
Puss// Sophie

Söndagsångest

Det har jag inte haft på flera år, men sen jobbar jag ju inte heller:) Sambon därimot mår dåligt över måndagen redan på lördag kväll ibland! Kan ju inte vara så hälsosamt, då försummar man hela helgen och inget blir mycket bättre av det, eller?
Jag ser fram emot att börja jobba, men risken att jag tröttnar fort är stor! Har ju några månader kvar till dess:) Just i tusan, jag måste skriva ut en ansökan till dagis åt Melker. Här i marks kommun måste vi skicka in ansökan minst 4 månader innan det är tänkt att barnen ska börja och jag vill ju gärna ha in lillebror på stommens också, så det gäller att vara ute i tid eftersom det inte finns någon förtur för syskon!

Till något helt annat:)
Igår fick vi besök av Anna & hennes grabbar och åter igen slog tjejerna killarna i PS MOVE!! Gött! Blev lite käk och så också, sen när Måns och Kevin skulle lägga sig, så tänkte vi testa om de inte kunde ligga bredvid varandra på Måns rum. Jag och Anna följde med in och nattade med lite bok och sen satt vi tysta i rummet och nog sjutton somnade de! Måns somnade nog på 3 minuter och Kevin efter 10, helt klart godkänt:) Å de var så söta, där de låg och höll om varandra... Tänk, snart är det stora nog att sova över hos kompisar! Jag kunde aldrig sova hos kompisar när jag var liten, hur många gånger vi än försökte, så slutade det alltid med att jag fick bli skjusad hem:( Men som tur var så bodde två av mina bästa kompisar på samma gata:D Haha!

Idag ska vi ta oss ut, funderar på att packa lite matsäck och ta oss till skogen och greja. David ligger fortfarande i sängen och han ser ganska blek ut, konstigt vad wiskey kan göra mot en;) Så får se när denna utflykt blir av!

*Skickar massor av födelsedagskramar till tant Amanda som fyller hela 25 år:)*

Kramis// Sophie

Resultatet

Kändes bättre igår, men allt man hittar på i vårt vardagsrum är en förbättring kan man säga! Nu är jag supertaggad på att få upp fler grejer:)






Idag ska vi försöka få städat lite, får förhoppningsvis besök ikväll:)

Kramar// Sophie


Nöjd!

Blev precis klar med mina tygtavlor:) Var inne i Borås och köpte tyg på Åhlens, blev faktiskt vaxduk! Men det spelar ju ingen roll. Nu gäller det att få upp dom också, bild kommer imon!

Nu blir det tacos och slapp i soffan!

Puss// Sophie

Traktor"songer"

Idag har vi varit i byn och handlat nya kallingar till Måns, så nu ska vi jäklar ta tag i det här med kisseriet!
När vi var på väg hem från byn så somnade Melker i bilen, så när vi kom hem så lät jag honom sitta kvar och sova, så passade jag och Måns på att putsa fönsterna utvändigt:) Så nu är det vår!

Nu kom precis granntjejen, kanon! Hon är mästare på att ha koll på mina grabbar, så brukar jag hinna laga mat eller vad jag nu måste pyssla med:) Snart är hon stor nog att vara barnvakt, fast frågan är om hon kommer tycka det är lika roligt då! Haha Antagligen inte:P

Nu blir det till att hänga tvätt och sedan kolla frysen, så vi får något att äta idag!

Kramis// Sophie

TacoKyckling

Stod på meny och det var sådär gott, funkade tillsammans med lite god sallad och majs + nachochips:)
Är så jäkla trött nu och önskade att barnen kunde göra sig klara för natten helt själva och somna själva i sina egna sängar!(Melker gör det iofs) Dream on...

Nu vill jag bli kry från min förkylning, känner stoort behov av att få en barnfri kväll och slippa alla de vanliga kvälls bestyren, bara komma hem sen när barnen sover och ta en dusch o slappa:P Najs!
Får kanske bli nästa vecka!

Önskar mig just nu ett bättre humör och någon god glass, finns tyvärr inte hemma och därmed kan inte humöret bli något bättre känns det som.. Skällde ut David innan när han drack juice direkt ur paketet, till saken hör att jag köpte den färskpressade juicen igen och imorse var det knappt hälften kvar och nu förstår jag ju varför! Sen fick min kannibal till son ett gott bett om lillebrors rygg IGEN! Blir fly förbannad och så ledsen på Måns, varför gör han så?! Så som sagt humöret är på botten tillsammans med bihålorna..

Något positivt är jag fick komma ut i den härliga solen och att mina fina töser kom på besök:)

Tjolahopp gummisnopp// Sophie

Bihålor

Vad ska de vara bra för? Å varför ska de göra så nedrans ont när man blir förkyld? Jag kör just nu på ett allergispray med kortison, som vårdcentralen tipsade om, hoppas de börjar verka snart! Är inge roligt att behöva gå på ipren hela dagen:( Puhu, tyck synd om mej;)

Idag hade vi mellis utan något fika, för en gångs skull! Å det gick ju fint;) Så fort min förkylning är väck så ska jag ta tag i träningen igen också! Ska nog köra lite hårdare på spinningen, det är sjukt bra fettförbänning. Sist jag försöka gå ner i vikt/bli hälsosam, så tränade jag jympa o spinning ca 3 ggr/v + räknade kalorier och gick ner 8- 9 kilo på 4-5 månader. Det skulle jag gärna göra igen, men att hålla på att räkna kalorier o sånt ska jag inte hålla på med, tanken är ju att man ska kunna hålla det länge och att träningen ska bli en naturlig och rolig del i livet! Som sagt, bara jag blir frisk så jäklar!



Glad kille som gillar mellis:)
(Å allt annat som går att äta för den delen!)





Hela munnen full!
 (Här är tröjan jag bloggade om i förra inlägget!)





Efter mellis gick vi ut o tittade på när granntösen spelade boll.
Måns fick låna hennes gatukritor, det var poppis!!

    Klicka för större bild!!    


Nu blir det lite tv, ska bara väcka David som somnat inne hos Måns:)

Puss// Sophie


Vadå snurrig?

Upptäckte till min förvåning att jag tagit på mig tröjan på fel håll när jag stressade iväg med Måns till dagis imorse! Tur att jag hade jackan stängd;)

På tal om tröjor så måste jag tipsa om en jättefin pippitröja från gekås!
Måns och Melker fick var sin marinblå av farmor och farfar:)
Melker fick en i stl 86 (79.90:-)
Måns fick en i stl 98 (89.90:-)


Bilder finns på gekåsbloggen HÄR


Måste köpa ett regnställ till Melker + stövlar och Måns behöver ett par nya skor. *Vips* så var barnbidraget borta:(


Fy farao för att föda barn!

Just nu går det en serie på 4:an som heter "En unge i minuten", där man får vara med på en förlossningsavd & se hur kvinnorna trycker fram sina små godingar! Å fy vilka minnen som kommer tillbaka:) Både bra och dåliga sådana. Jag vill inte minnas att jag gnällde för mycket eller att jag låg och skrek. Tyvärr så tror jag nog att det blev både en och annan svordom och vid båda min förlossningar har jag sagt att
"näe, nu orkar jag inte mer, jag vill gå hem"
 Haha, som om det vore möjligt;)
Blir alltid lika rörd och omskakad av programmet, nästan smått illamående, då jag kommer på mig själv med att hålla andan när kvinnorna gör det och jag känner verkligen med dem och jag är sjukt glad att jag inte ska göra om det! Hua mej! Det är som jag brukar säga: "Det är bästa och det värsta jag varit med om".

 Finns inget bättre än att få sitt lilla barn på magen och känna sån enorm kärlek:)




Någon minut gammal!
 Lille Melker ser lite små-kletig ut med allt fosterfett:)


Nu ska jag sova och drömma om mina fina barn!
*LOVE*

Puss// Sophie


Nämen, där låg något brunt

Jag är så stolt över min lilla Måns! De senaste dagarna har han velat sitta på pottan allt mer och igår så kom han på att han hellre ville testa toaletten. Innan så kissade han en skvätt och sen fick han ha på sig sina kallingar(som han verkar trivas mkt bättre i än den varma blöjan) och efter en stund så ropar han på David att han vill bajsa på toaletten. Så David sätter honom på dasset och stänger till dörren och efter någon minut så ropar Måns och ja kläcker "aa visst att han gjort något nu, haha". Vad ser jag till min stora förvåning om inte en bajskorv! Wiiiehoo! Nu måste han snart bli av med blöjan, han kan ju och han säger ju till när han behöver gå:) *Hoppas hoppas*

Låter som kanske en fjantig grej att blogga om, men för oss var det allt annat än fjantigt kan jag lova!

Till något annat...

Igår var vi ute i friheten, jag o smågrabbarna. Vi åkte till Malin o Mira där vi först var ute i lekplatsen och hade mysigt med blå himmel och soool, tyvärr så dök Melker ner i snön/isen med näsan, så blodet och snoret rann ikapp kan man säga. Stackaren, han blev så jätteledsen, så vi gick in efter en stund. Väl inne så käkade vi lite frukt och lekte, sen hjälpte de stora barnen Malin att vispa ihop en ugnspannkaka som vi fick till lunch:) Var en mkt trevlig första dag i frihet! Tyvärr så fick Melker feber på kvällen, men idag är han piggare, men ser fortfarande ut som att han varit i slagsmål:S












Jag var o kollade lite tyger på skroten, men hittade inget bra, dessutom var det smockfullt med folk. Tänkte kollat på Arvidssons också, men de hade inte öppet på lördagar:( Så får ta en vardag att åka dit o kika!

Nu ska vi se om vi kan få ihop någon god meny till kvällen Melodifestival! Håller mina tummar på Danny, men har ju inte sett alla bidragen, så kan mycket väl ändras under kvällen:)

Kramar// SOPHIE

Supermamman

Tog ett quiz på familjeliv.se och fick resultat supermamman, känner inte att jag lever upp till det idag dock:( Mitt tålmod tar slut så himla fort nu för tiden, men det beror väl på att jag och grabbarna har gått på varandra i 1½ vecka! Hoppas jag iaf;)

Har haft en ganska trevlig dag idag trots gnäll nu på eftermiddagen. I förmiddags var jag o Måns och handlade på Willys, passade på när Melker sov(David var självklar hemma o hade koll på honom!) & Måns skötte sig exemplariskt i affären.  Vi köpte lite mjöl o smör till våra bullar vi precis bakat.

Det var väl vår dag, blev lite middagslagning och bus därimellan! Imon ska jag dra med pojkarna och kolla tyg tänkte jag, vill få upp en tygtavla bakom soffan:)


Dagens bullbak smakade smask och satte sig precis som vanligt rakt på magen:P






Lillebror är nyfiken och har fått tillbaka matlusten!!
Så imon skriver jag ut oss från det här fängelset:)





Puss o kram// Sophie


Arga Anders

Eller Arga snickaren som han kallas, fast så jäkla arg vet jag inte om han är, snarare rakt på och säger sanningen:) Ett väldigt bra program, där man får tips och ideér på hur fint man kan göra hemma, samtidigt som man får träffa en familj som fastnat i byggkaoset på ett eller annat sätt. 

Tyärr så blev jag lite besviken på gårdagens program:( Inte alls så fina tapeter som brukar vara. De hade tex satt en lila-blommig tapet i hela hallen och den gillade jag inte. Därimot fick ett av barnrummen en superfin tapet med elefanter från marimekko, hade varit fin på Mekkes rum, men frågan är hur länge de uppskattar ett sånt mönster, det såg ganska barnsligt ut. Vi har satt en färgglad randig tapet i Måns rum, just för att den ska fungera länge. Men om man bara gör en vägg med elefanttapeten, så är det inte så mkt att tapetsera över när det väl blir tid för det:) Det lär nog dröja tyvärr, har en hel del annat att fixa i vårt lilla hus innan vi tar oss an Melkers rum, tex måla alla fönsterfoder vita.



ADD. Vad är det?  ADD hade mannen som var med i programmet igår och skyllde alla byggproblem på sitt funktionshinder och drog ner hela sin familj i det. Han kunde inte tillåta att någon annan byggde hemma och han glömde saker han skulle göra väldigt ofta och han hade svårt att koncentrera sig, om han kom ner i en svacka så tog det jättelång tid att ta sig ur. Jag fattade inte riktigt när jag såg programmet, men hittade denna texten på adhd-npf.com 

"..Ofta mycket lättdistraherad av yttre stimuli -Ofta svårt att följa instruktioner -Svårt att styra uppmärksamheten -Verkar ofta inte lyssna på vad som sägs, verkar drömmande -Tappa inte sällan bort saker som är nödvändiga för senare uppgifter eller aktiviteter -Svårt att organisera målinriktade aktiviteter -Växlar ofta från en oavslutad aktivitet till en annan."

Sådär nu har jag lärt mig något nytt, känns gött;) 


Nu får vi hoppas att denna tordagen blir bra, den har börjat ok iaf! Melker verkar vara bättre och nu ska vi se om vi kan få i oss lite frukost!


Puss// Sophie

Dagens 3 bästa!

1. Melker pillade i sig lite pannkaka innan idag + att han inte spytt på hela dagen:)

2. Måns kissade på pottan idag igen, wiiehoo

3. Gjorde supergoda kladdmuffins, choklad har ju förmågan att få upp humöret;)

!

Temmeltämmelsemmel

Kan redan nu utse dagens mest positiva grej, nämnligen eftermiddagsfikat!
Dagen till ära åt vi självklart SEMLOR:)


Måns gillar semlor, Lillebror fick vätskeersättning, IGEN!
                             




Mammas fika, te & halstabletter gör susen för en ond hals.





Här om dagen så var Måns jätteduktig och satte sig på pottan helt frivilligt och kissade, supermkt kan tilläggas!
Söt han är, min prins:)




Nu blir det bus resten av slanten innan jag ger upp för denna dagen, lite matlagning ska hinnas med också, vad det blir har jag fortfarande ingen aning om:(
Tips??!


Kramis// Sophie

 


Näe jag vet

man ska inte hålla på att klaga en massa, men det hjälper liksom lite:P Igår var det ganska lugnt här hemma, inga kräkningar, bara lite dåliga magar. Å när jag o Melker gick upp vid 7 så smakade han på välling o sen drack han ganska mkt vatten, yes! Nu är han också på bättringsvägen:) Men så när vi alla 4 sitter o äter frukost så spyr lilleman IGEN! Jag orkar inte:( + Att D är hemma från jobbet för han hade så jäkla ont i magen igår och mådde illa, han känner så idag också, fan!

Men jag ska banne mig ta mig ut med Måns idag, han måste få leka av sig! Sen är det ju faktiskt semledagen och då MÅSTE man ju bara ha en fet semla, nam:)


hejsvejs// Hoppas ni får en bra dag// Bättre än min...// Sophie

Bästa känslan idag!

Efter en seg dag hemma och konstant kli o ont i halsen så stoppade jag precis i en fisherman`s friend "Blackcurrant" (som älsklingen köpt till mig) Å jösses vad den hjälpte + att den var god! Tycker annars att dom brukar vara för starka och inte alls smarriga:S

Nu håller David på för fullt att natta Måns, problemet är bara att han skriker "MaaaammmAaa" heeel tiden och D bara fortsätter läsa:) Precis så ska man ju göra, för det ska ju passa med pappa också! (Även om det är jobbigt att höra på och att jag veta att jag kan få tyst på´t)

Fick ett paket på posten! Eller två för att vara rätt:) Fick rätt tröja till Måns, som jag beställde när jag var på blingo-party och sen fick jag ett paket tamponger från tamponsforfree, kanonbra, det är ju något som är riktigt tråkigt att lägga pengar på!

Nu ska jag röja upp i köket och sen blir det mys i soffan med apelsin och lite marabou"daim":D OhOh måste påminna om den nya serien som heter "en unge i minuten" börjar kl 21!

Kramis//Sophie


I rymden finns inga känslor

Hette filmen vi såg igår! Den var ganska mysig, men kändes nästan mer som en informationsfilm om hur en person med aspbergers fungerar och tänker(!) Men det var inte bortkastad tid eller så, men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar... Har Night&Day hemma också, får se när vi får chans att se den! På måndagar går 3 program minst som jag gärna vill se:
Halv 8 hos mej
Familjen annorlunda
Ullared
Ev något mer, men jag ska försöka lägga mig tidigt, har blivit förkyld:( Melker vill fortfarande inte ha något att äta o knappt dricka, Måns verkar vara tillbaka förutom förkylningen!!
Pratade med dagis imorse och förra veckan hade de haft 1-2 barn/dag, antingen är de febriga eller magsjuka:( Så även om vi blir bättre så dröjer det nog ett tag innan vi dyker upp på dagis känns det som! 

Nu blir det en fortsatt seg dag och hoppas på att det inte blir något mer kräk eller diarréer:)

Kramar// Sophie

Härlig söndag

har jag hört att det ska vara, med fint väder, friska barn, skidor på tv osv.

Själv njuter jag inte särskilt mycket:( Mår fortfarande illa och har varit riktigt dålig i kistan, Melker lika så, han vägrar fortfarande äta och får upp allt han häller i sig och Måns äter också jättedåligt, varför vet jag inte.

Något positivt är att Måns inte har lika hög feber idag iaf + att D fortfarande mår bra, fantastiskt!
Men tyvärr så är det svårt att vara positiv när man känner sig uppgiven...
Funderar på om det finns något jag kan göra för att få upp humöret, tips?

Nu dusch och sen.. öhm.. soffan igen kanske!

Kram/Sophie

Sjukstuga

På Örnnästet!

Herregud, nu får det vara nog med alla sjukdomar i det här hushållet!
Som ni vet så har Måns haft feber sen i onsdags och den har legat runt 39-40 + att han är snorig och hostig:( Igår blev Melker magsjuk och jag tyckte jag var illamående typ hela dagen och på natten till idag vaknade jag och var tvungen att springa till toaletten o spy:( Blev en seg natt på soffan!

Känner mig ganska pigg idag, trots att det första jag fick göra var att ta upp och duscha Melker eftersom han hade bajsat egenom pyjamasen o hela sängen var sölig:( Fräscht!
När Melker pillat i sig lite frukost så kom den genast upp och nyss gav jag honom lite mellis och även det kom upp igen... Stackaren! Ger honom pyttelite att dricka då o då, men inte en människa kan tro att det är något fel på honom- leker o grejar precis som vanligt!
Nu funderar vi på om Måns också börjar bli lite lattjo i magen, kan ju bero på feber och medicinen... Hum, inte mkt att göra åt det i så fall, gilla läget som vanligt. Men detta är något jag ALDRIG kommer att vänja mig vid kan jag säga!

Sådär nu har jag beklagat mig lite, men kanske inte helt obefogat.(?)

Nu ska D göra efterrätt till kvällen, får hoppas att vi kommer få chans att äta den också:)

Kramis// Sophie

PomipomPomp...

Ja Pomp de Lux ska det vara;) Jättefina kläder, till faktiskt bra priser! Tyvärr tog den förra partyfakturan musten ur mig, så jag höll igen idag, men vad jag ångrar det! Det fanns bla ett par superfina blå/vit randiga byxor till Melker och sen såg jag en enkel vit farfarströja till, hade det inte varit tilläggskostnader på nästan 80 spänn hade jag kanske handlat... Får satsa alla min kort på mitt eget party i april:D

Nu ska jag hoppa ner i sängen och hoppas att Måns är bättre imon, i eftermiddags låg tempen på 39,7:( Hade varit gött att få komma ut på en promenad tillsammans med D & pojkarna, men vill inte dra ut dem om någon har feber!

Natti natt & dröm sött:)
Puss// Sophie

Silvia

Kakan såklart;) Fick bakat lite i förmiddags, Melker och Måns hjälpte självklar till att på ett eller annat sätt!

Silviakaka
 (1 springform)

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl ljummet vatten

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt de torra ingredienserna och sist i med vatten. Smöra och bröa en form, i med smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 min.

Glasyren:
100g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kokos

Smält smöret och blanda snabbt i de övriga ingredienserna, häll över den varma kakan och strö över kokos! Klart:)
Världens enklaste!

Har dock ingen bild på kakan, men här kommer 2 kort på mina grabbar:)







I eftermiddag har vi tagit det lugnt, båda pojkarna har sovit duktigt, tom Måns som aldrig sover på dagen, men det är klart är man sjuk så är man:(



Å näe, det röda är ingen kudde, utan min barbahöft/mage:)


Nu får man börja planera dagens middag, tråkigt! Sen ta en dusch o fixa mig lite för kvällens party,kul!

Kramar o pussar// Sophie


Kommer bli en lååång dag...

Trodde nog att Måns bara skulle bli bättre o bättre och att i helgen skulle alla vara pigga o glada igen, men icke! Tog precis temp på honom och den landade på 39.5:( Hostig och nu rinner nästan också, så nu blir det en omgång lomudal nasal(även om han vägrar och blir jätteledsen var gång han ska få den, men det är ju faktiskt doktorns order!)

Ska ta upp lillebror nu, han har sovit duktigt nu på morgonen, för en gångs skull! Man undrar ju genast varför, har han också feber nu då? Jaja, lika bra att se efter, det är inte alltid handen på pannan kan avgöra om de är feber;)

Får väl se hur dagen blir, men just nu är det gnälligt och jag känner att gårdagen tog nästan slut på mitt tålamod, så får se hur jag klarar det idag, aldrig roligt med sjuka barn och dessutom SNÖAR det ute! What, det är ju mars, då ska väl våren komma? Det får bli djupa andetag och mycket lek på golvet, då brukar de vara nöjda;)

Något att se fram emot dock är ett klädparty ikväll, pomp de lux heter märket! Gott att få komma hemifrån lite och tjöta massa med andra morsor som vet hur det är att vara hemma med snor och hur det känns när tålamodet tryter.


Kramis// Sophie

Jobb!

Jag har sökt ett extrajobb!

Håll tummarna för att jag får det:)

Nu blir det bajs! Öhm.. eller bort med bajs ska det vara!


Kramis


En liten sjukling kommer lastat

med FEBER:(
Inget dagis för Månsen som kom in till oss tidigt i natt och var lite varm och imorse tog jag temp och den landade på 38.6 + att igår var han jättehes när jag hämtade på dagis och idag är han hostig. Jädra sjukdomar som avlöser varandra heeela tiden, är det inte kräksjuka så är det någon annan influensa:(
Måns är bara lite gnällig och ligger mest och vilar på soffan. Han fick en supp innan, dock var de för 10-15 kilo så den verkar inte sådär superbra för han är fortfarande varm.
Hade nästan önskat att Melker också var febrig, så han kunde ligga still en stund och ta det lugnt, men NEJ, istället har jag gått runt o låst lite dörrar här hemma så han inte kan pilla överallt och ramla ner från sängar osv. Han har energi till 1000!

Min lilla sjukling



Funderar på om jag ska dra med ungarna till affären, har ingen mjölk hemma, ev får vi vara utan till Davvis kommer hem. Behöver sylt och burkmat till Melker också... Hoppas du ser detta älskling;)

Tänkte bränna över mina bilder nu, har aldrig gjort sånt, men det löser sig! Fick panik då jag trodde att datorn var förlorad och att jag aldrig skulle få tillbaka mina bilder, så nu ska jag säkra lite:)

Kramis// Sophie


I´M BACK!

Woho!! Har varit utan dator i 2 dagar och ja, jag är nog minst sagt databeroende!
Det var min käre svåger som kom till undsättning och sa att vi skulle ta ut batteriet och sedan sätta tillbaka och *vips* så var den igång igen:D Tackar tackar för dina visdomsord Tobbe!

Så vad har hänt sen sist??

I lördags var jag ute och käkade på Oliven tillsammans med några tjejkompisar och efter det gick vi ut och dansade och drack en massa gottit:) Det som drog ner kvällen var att min kära sambo ringde vid halv elva och informerade om att Måns hade kräkt ner hela Anna & Richards säng, fan inte magsjuka igen! Det kom en gång till på natten, men efter det har det varit lugnt här hemma och idag var han tillbaka på dagis:)

Eftersom Måns var dålig på lördagen blev det väldigt lugnt i söndags, jag fick sovmorgon till 09.40, låter kanske länge, men var inte hemma förens halv 4 på morgonen:) Hade ont i hela kroppen av allt dansande, men fan vad roligt det var att sväng de stackars lurviga! Uppskattas väl bara för att det blir så pass sällan och tur är väl det, för jag var riktigt däven hela dagen!

Igår fick vi hålla oss borta från allmänheten eftersom det finns en såndär fin 48-timmars regel när det gäller magsjuka och jag tycker att den bör följas, det finns många som skiter i den och det är ju också därför det blir magsjukeEpedemier och att det går runt runt på dagis:( Men vi fick en mysig dag hemma med frallbak och en liten sväng ut i trädgården och till våran lekplats. Melker verkligen älskar att vara ute och utforska, längtar till våren när det blir lite enklare att komma ut och de inte behöver en massa otympliga kläder, tar typ 20 minuter för oss att leta fram alla jäkla vantar som har en tendens att försvinna hela tiden och sen ska det trotsas lite, seeen ska bara jag få på mig och så ut fort som f*n! Ett litet projekt som sagt!

Idag har vi haft en jättebra dag, förutom morgonen där jag och Måns fick ta en runda i boxningsringen om man säger så;) Dagis, hem o käka lunch, lite madagaskar(favvofilmen just nu) och sen till Anna för att fika och busa, Helena och hennes dotter Viola var där också. Blev en mycket lyckad eftermiddag, med lite bråk från stora grabbarna också:) Dessutom blev Melker jätteblyg när Helena kom, var perfekt, för han höll sig till mig och var jättelugn en bra stund, gött att slippa jaga honom:P Tack Anna för de goda semlorna!!!

Nu ska jag logga in på Fejjan, vet att en viss person väntar ivrigt på mitt sällskap;)

Hörs snart!
Puss puss// Sophie

RSS 2.0