Dålig stil...

Måns har kommit hem från dagis 3 dagar på raken i samma blöja, som jag lämnat honom i på morgonen. Även om det inte är överfullt med kiss, så tycker jag ändå att de ska byta EN gång, typ efter maten eller efter de kommer in på förmiddagen. Dessutom hade de julfest på dagis och tomten kom och gav alla barnen påsar med frukt, russin och saltapinnar, hel OK. Men, sen sa de att de gett Måns julmust!? Han har fått smaka julmust en gång hemma, eftersom vi försöker hålla honom borta från sånt, så länge det går, men hur lätt är det när dagis helt plöstligt ger 2-åringar must?! Jag blev verkligen chockad. Låter kanske löjligt i vissa öron.. Jag funderar på om de tex gav must till ett-åringarna också... När de berättat att de gett honom massa russin o julmust, så kom de typ på sig själva o sa liksom; "ja eller det kanske var dumt? Får han inte godis hemma?!" Känns som det är mer normalt att man inte ger sina barn en massa godis o sött, än tvärt om..?

Nu ska jag snart sätta igång att förbereda inför kvällens middag:) Det ska vara lite julklappsutdelning mellan pojkarna Eriksson och Källarna *mys*.

Tjoflöjt!// Sophie


Kommentarer
Postat av: Sara

ja det är tydligen mer "normalt" att ge sina barn godis än att inte göra de. blir så arg när folk tar de för givet. nu kan ja ju säga att det är svårare när man har en som är äldre. Men Thelma dricker inte kolsyrat. hon har provat men gillar de inte. och vilgot är la mer förtjust i de. Men vi låter dom inte dricka de. Och godis får mina barn på lördagar. sen äter dom inte så mycke men godis ska dom ha iallfall:-)

Men det är trist när dom liksom ska få sånt på dagis. Tråkigt när dom tar de för givet som sagt.

2010-12-17 @ 21:31:40
URL: http://saca.blogg.se/
Postat av: Syster

Men syrran.. skulle du vilja att Måns satt där och inte fick när alla andra barnen drack? Sen tycker jag det är onödigt att förskolan ger sånt.. På viggos förskola förekommer då INGET sånt, inte ens vid födelsedagar mm..

Man är ju olika i sin uppfostran och man måste acceptera att vi gör olika. Jag tror ju inte på att förbjuda, vad det än är, tror barnen vill "ha det ännu mer" då! Kram

2010-12-18 @ 08:25:04
Postat av: Sophie

Näe, det är klart att det hade varit jobbigt för honom, så det är ju inte att rekommendera;) Men tycker inte att det borde vara något sånt där alls, för jag tror att det finns de föräldrar som aldrig ens gett sitt barn minsta godis(speciellt sitt förstafödda). Det knasiga är att det äts ingen tårta eller glass eller något på födelsedager där heller, så hur kan man ge det värsta av allt LÄSK? När man är så noga annars menar jag..

Du vet ju att Måns får smaka godis vid speciella tillfällen och han är faktiskt inte sådär jätteförtjust, han hade kanske varit mer "PÅ" om han aldrig fick smaka!

Blir ju intressant att se hur länge man kan hålla Melker ifrån det, det blir nog en värre uppgift ;)

2010-12-18 @ 09:06:16
URL: http://sophiekall.blogg.se/
Postat av: Anna

Blev oxå aningen chockad. Liksom, kunde det inte räckt med saft?? Det är väl "lyxigt och kalasigt" i barnens ögon, eller?? Kevin har ju aldrig fått godis, men nu ska han ju få lite på sin födelsedag, för det börjar bli svårt att hålla det hemligt nu. Men bara på lördagar sen. Läsk får han nån gång, för han vill ha det som andra dricker. Men inte ofta. Hellre saft då som sagt. Men julmust o inte glass på födelsedagar?? Kanske har att göra me att födelsedagar har de många om året, julmusten kommer bara en gång. Men ändå... Skumt. tänk om vi aldrig hade gett honom d och inte ville att han skulle få det...Hmm... Jaja.



I övrigt, tack för igår kära du!! TOPPENGOD mat och minst lika bra sällskap =) Stor KRAM till dig!

2010-12-18 @ 17:20:47
URL: http://frokenannamaria.blogg.se/
Postat av: Anna, igen =)

Förresten, det med blöjan...TA UPP DET!! INTE acceptabelt!! tycker d e skönt att veta att den är bytt när man kommer o hämtar. Puss! =)

2010-12-18 @ 17:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0